30 Mayıs 2011 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı, soruşturma için
Yozgat’a uzman ekip gönderdi

8 Mayıs Pazar günü Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde trafik kazası geçiren ve Yozgat Devlet Hastanesi’ndeki operasyonlardan sonra hayatını kaybeden 6 yaşındaki Emre Can Şahinkaya’nın, trafik kazası sebebiyle değil, hastanede kaptığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü sebebiyle öldüğü iddia edildi.

Hürriyet gazetesinin bu gün manşetten yayınladığı “Yozgat-Ankara ölüm hattı” başlıklı habere göre Emre Can, trafik kazası sebebiyle kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde KKKA virüsü kaptı ve bunun fark edilmemesi sebebiyle öldü.

Emre Can’ın cesedine otopsi yapan Ankara Adli Tıp doktoru Asude Gökmen Kahraman’ın otopsi yaparken elinin kesilmesi sebebiyle, KKKA virüsü ona da bulaştı. Doktor Kahraman, yüksek ateşten komaya girdi. Emre Can’a KKKA virüsü bulaştığı da, Doktor kahraman’ın bu virüsü nereden aldığını araştırmak için yapılan tahlillerden anlaşıldı.

Sağlık Bakanlığı, iddiaları araştırmak üzere, Yozgat’a uzman bir ekip gönderdi.

Hayatını kaybeden Emre Can Şahinkaya’nın ailesi ise, çocukların doktorların ihmali yüzünden öldüğünü iddia ederek, çocuklarının cesedini de bu sebeple Adlî Tıp Kurumu’na gönderdiklerini söylüyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: