1 Mayıs 2011 Pazar

İşte Bahçeli’nin Yozgat’ta kızdığı anket

Sabah gazetesinin dün manşetten yayınladığı haberde kullandığı “Bu gün seçim olsa AK Parti tek başına iktidar. MHP ise yüzde 11.9 ile baraj sınırında kaldı” ifadesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kızdırdı.

Dün Yozgat’ın 7 ilçesinde partisinin programlarına katılan ve halka hitab eden Bahçeli, Sabah’ın manşetine tepki gösterdi. “Demek ki kamuoyu araştırmalarıyla kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar” diyen Bahçeli, gazeteyi Recep Tayip Erdoğan’ın satın alma gücü alanına girmiş olmakla suçladı.

Bahçeli’yi kızdıran ifade: MHP baraj sınırında

Sabah gazetesinin 30 Nisan Cumartesi günü “İşte sıcak anket” başlığıyla manşetten yayınladığı anket sonucuna göre, AK Partinin oy oranı yüzde 48.7, CHP’nin oy oranı ise yüzde 25.2. Sabah, MHP’nin oy oranını “MHP ise yüzde 11.9 ile baraj sınırında kaldı” ifadesiyle açıkladı.

Anket sonucuna göre, terör olayları arttığında oy verdiği partiyi değiştirip MHP’ye oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 8.2. Terör olayları sebebiyle oy vereceği partinin değişeceğini bildiren katılımcıların ilk tercihi ise MHP.

Haberde, “GENAR’ın araştırmasına göre bu gün seçim olsa AK Parti tek başına iktidar. Ergenekon sanığı adaylar CHP’ye yaramadı” ifadesi kullanılıyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: