17 Mayıs 2011 Salı

Başer: Yozgat’ın nüfusu şişirmeydi,
şimdi gerçek rakam ortaya çıktı

AK Parti Yozgat üçüncü sıra adayı Avukat Yusuf Başer, Yozgat’taki göçün iddia edildiği kadar fazla olmadığını, eski rakamların şişirme nüfus rakamları olduğunu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile gerçek rakamın ortaya çıktığını ileri sürdü. Başer, nüfustaki azalmanın 6-7 bin civarında olduğunu, bunu da tabii gördüğünü söyledi.

TV 24, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitingi öncesinde, miting alanından yaptığı canlı yayında, Merhaba Yozgat gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy ile AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Yusuf Başer’e mikrofon uzattı.

Gazeteci Büyüksoy, Yozgat’ın yüksek oranda dışarıya göç verdiğini belirterek, bu nüfus kaybının önüne geçmek için şehre yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Yozgat 3. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Yusuf Başer ise, Yozgat’taki göçün iddia edildiği kadar fazla olmadığını, eski rakamların şişirme nüfus rakamları olduğunu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile gerçek rakamın ortaya çıktığını ileri sürdü. Başer, nüfustaki azalmanın 6-7 bin civarında olduğunu, bunu da tabii gördüğünü söyledi. Başer, şöyle konuştu:

“Adrese Dayalı Nüfus Sistemi’nden dolayı ben biliyorum Yozgat’ta 51 tane beldemiz vardı. Adrese Dayalı Nüfus Sistemi’nden önce devlet imkânlarından fazla alabilmek için aşırı bir nüfus fazlalığı vardı. Yozgat Belediyesi de dâhil olmak üzere, o mânâda bir şişirme nüfusumuz vardı. Gerçek nüfusumuz budur diye düşünüyorum. Onu göz önüne aldığımızda, Yozgat’ın nüfusunun biraz önce gastecimizin dediği gibi ciddi mânâda ben düştüğü kanaatinde değilim. 6-7 bin civarındadır düşmesi, onu da tabii görüyorum.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: