6 Mart 2011 Pazar

Varinli: Ziraat Fakültesi çiftçilere rehber olacak

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, sivil toplum kuruluşlarının teşekkür ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, “Ziraat fakültemizin hizmete girmesi ile üniversitemizin temel rolü, çiftçilere öncülük ve rehberlik etmek olacak” dedi.

Varinli, “Ziraat fakültemizin hizmete girmesi ile yapacağımız bilimsel çalışmalarla, çiftçilerimize uygulamalı ve görerek tarım yapma olanağı sağlayacağız. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve büyük destekte bulunacağız. Çiftçilerimizin daha yüksek verim elde etmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız ve çiftçilerimizin sorunlarına çözüm yolları bulacağız” diye konuştu.

Kısa bir süre önce yapılan Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu sonrası yeniden başkanlığa seçilen İsmail Açıkgöz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli’yi makamında ziyaret etti. Bozok Taşıyıcılar Kooperatifi yetkilileri de Rektör Varinli’ye ziyarette bulundular.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Ziraat Fakültesi’nin bir an önce açılmasını istediklerini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Resmî rakamlara göre nüfusumuzun % 77’si tarımla iştigal ediyor. İlimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesinde üniversitemizin önemli katkıları olacaktır. Bir an önce Ziraat Fakültemizin açılmasını bekliyoruz. Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan Ziraat Fakültemiz ile artık çiftçilerimiz dededen kalma tarımı bırakarak bilimsel ve modern tarım ve hayvancılığa geçecek ve daha yüksek verim elde edecek. İlimizde arpa ve buğdayın yanında alternatif ürünlerin yetiştirilmesinde de Ziraat Fakültesi’nin önemli kaktıkları olacak. Üniversitemizin ilimize sosyal, kültürel ve ekonomik yönden de önemli katkıları bulunmakta, tarım ve hayvancılıkla ilgili katkısı ile ilimizin topyekûn kalkınıp gelişmesi de sağlanacaktır. Rektörümüze ilimize yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılar diliyorum.”

Rektör Varinli de, ziyaretlerinden dolayı Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

Prof. Varinli, 1994 yılında kurulmasına rağmen henüz binası olmayan Ziraat Fakültesi inşaatını en kısa sürede tamamlayacaklarını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Yozgat ekonomisinde en büyük pay, şüphesiz tarım ve hayvancılık. Halkımız, tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. Ziraat Fakültemizin hizmete girmesi ile Üniversitemizin temel rolü çiftçilere öncülük ve rehberlik etmek olacak. Ziraat fakültemizin hizmete girmesi ile yapacağımız bilimsel çalışmalarla çiftçilerimize uygulamalı ve görerek tarım yapma olanağı sağlayacağız. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve büyük destekte bulunacağız. Çiftçilerimizin, daha yüksek verim elde etmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız ve çiftçilerimizin sorunlarına çözüm yolları bulacağız.”

Bozok Taşıyıcılar Kooperatifi yetkilileri de, “Üniversitemizin katkılarından dolayı minnettarız. Üniversitemizde eğitim öğretimin devam ettiği dönemlerde aylık ciromuz 10 bin TL iken eğitim ve öğretimin olmadığı dönemlerde bu rakam 4bin TL’ye düşüyor. Üniversitemizin şehrimize sağladığı katkının ne denli önemli olduğuna sadece bir örnek, Üniversite, bizim rızkımız ve umut kapımız, ufkumuz. Üniversitemize başta esnaflar olmak üzere herkesin sahip çıkması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret sonunda Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Prof. Dr. İnci Varinli’ye teşekkür plaketi verdi. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de, ziyaretlerinden dolayı Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz’e teşekkür ederek hediye takdim etti.

Hiç yorum yok: