23 Mart 2011 Çarşamba

Başbakan Erdoğan, Yozgat Milletvekili
Mehmet Yaşar Öztürk’ü mü kast etti?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında aday listelerinin belirlenmesi konusunda bilgi verirken, geçmişte listedeki yerini beğenmeyen adaylara tepkisini de dile getirdi.

Başbakan Erdoğan’ın isim telaffuz etmeden verdiği örnek, Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk’ü kast ettiği şeklinde yorumlandı.

Erdoğan, geçmişte listedeki yerini beğenmediği için seçim çalışmalarına katılmayan adaylara tepkisini ifade ederken, “ ‘Aa ben listenin şurasındayım’ deyip de çalışmalara katılmayanlar oldu geçmişte. Daha sonra da kazandı ama açıkça söyleyeceğim; utanmadan, sıkılmadan buraya geldi. O tür tipler fazla da durmadılar biliyor musunuz? Sonra da çekip gittiler” dedi.

Erdoğan’ın kast ettiği Mehmet Yaşar Öztürk mü?

15 Nisan 1967’de Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Karabacak Köyü’nde dünyaya gelen işletmeci ve işadamı Mehmet Yaşar Öztürk, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti’den milletvekili adayı oldu. AK Parti Kurucu Üyesi Öztürk, dördüncü sıradan aday gösterildiği için partisine küstü; seçilemeyeceğini düşünerek, seçim sürecindeki çalışmalara da katılmadı.

Ancak, AK Parti Yozgat’ta 5 milletvekili çıkaracak kadar yüksek oranda oy alınca, ummadığı bir şekilde milletvekili oldu. Fakat milletvekili olmasına rağmen, partisine olan küskünlüğünü sürdürdü.

Şener rüzgârına kapıldı

Mehmet Yaşar Öztürk’ün adı, AK Parti Hükümeti’nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı yapmasına rağmen, partisine muhalif bir tavır sergileyen, 2007 seçimlerinde aday olmayıp “Yeni Oluşum Hareketi”ni başlatan eski Sivas Milletvekili Abdüllatif Şener’le birlikte anılıyordu.

24 Eylül 2008’de, TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda, “Gördüğüm lüzum üzerine, üyesi bulunduğum AK Parti’den istifa ediyorum. Gereğini arz ederim. Saygılarımla” diyerek, partisinden istifa etti.

Öztürk’ün istifası, bazı basın organlarında “Şener istifası” olarak yorumlandı. O günlerde basında, Öztürk’ün ardından başka bazı milletvekillerinin de istifa edecekleri, Şener’in de, bu istifa eden milletvekilleriyle Meclis’te grup kurmayı planladığı iddia edildi. Şener ise bu iddiaları yalanladı.

Daha sonra Abdüllatif Şener, Türkiye Partisi’ni kurdu. AK Parti’den istifa eden Mehmet Yaşar Öztürk de, Türkiye Partisi’ne katıldı. Yozgat Milletvekili Öztürk, hâlen TP’nin Meclis’teki tek temsilcisi durumunda.

Mehmet Yaşar Öztürk, Yozgat Milletvekili olmasına rağmen, seçimden sonra Yozgat’a hiç gelmedi.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Öz Boğazlıyanlı dedi ki...

"Dürüstlük denilen şey ,pahalı bir mülktür.Ucuz insanlarda bulunmaz."sözü tam bu olay için söylenmiş.
Başka kim için söylenmiş olacak.
Bir Yozgatlı olarak utanç duyuyorum.
Bu kadar pişkinlik tarihte görülmemiştir.
Madem protesto ettin,Alanya da tatil yaptın.Seçilence onurlu bir davranış göstermeliydin.Ama vekil maaşı çok tatlı.
Boşa yazıyoruz,adamın tınlamayacak nasıl olsa.
Ama içimizi döktük.