27 Şubat 2011 Pazar

Mermertaş: Burçin Ergen kültür müdürü olsun

“Merhaba Yozgat” gazetesi Yazıişleri Müdürü Çetin Mermertaş, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen’in İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmasını önerdi.

“Müdür mü aranıyor?” başlıklı yazısında isim vermeden Yozgat Muhabir’in “Yozgat’a kültür müdürü aranıyor” başlıklı haberine atıf yapan Çetin Mermertaş, Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen’in İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmasını önerdi. Mermertaş, önerisini şöyle dile getirdi:

Halk Eğitim Merkezi, 2 yıl içinde atılım yaptı

“Duyduk ki, vekillerimiz Kültür Müdürü arayışına girmiş. Özellikle de Milletvekili Çiçek. Türkiye’yi taramış, İzmir’de bir isme teklif sunmuş. Fakat bu isim kabul etmemiş. Ailevi şartları sebep göstermiş. Görünen o ki, bizimkiler boş durmuyor. Boşalan yerlere, atanacakları araştırıyor. Ne dersiniz? Bunda da başarılı olabilirler mi sizce?

Aslında önerim olacak. Lafı eveleyip gevelemenin lüzumu yok. Malum Halk Eğitim Merkezi, son iki yıl içerisinde atılım yaptı. Yaptığı çalışmalarla gündeme oturdu. Başarılı süreç geçirdi. Elbette ki başındaki isim, ekip, bunun mimarı. Ne dersiniz?

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burçin Ergen, ekibiyle birlikte. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kaydırılabilir mi? ‘Olmaz’ demeyin. Bu işler iki dudak arasında. ‘Bizimkiler’ arzu ederse, olur verirse işlem tamamlanır. Basit işler anlayacağınız.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla tartışılır bir noktaya gelmiştir. Kentin tanıtımına, kültürünün yaşatılmasına, imkânlarının kullanılmasına etki edecek kurum, pasif halde kalmıştır. Aktifleştirilmesi, etkin hale getirilip ‘Budur’ damgasının vurulması, mevcut ekibin yenilenmesiyle olacaktır.

Burçin Ergen, kendi ekibiyle beraber kurumu canlı hale getirecektir. Öneri açık. Ve ‘budur’...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçtiğimiz günlerde Çetin Beyinde köşe yazarlığı yaptığı gazetede " Yarışmaya rakipsiz girdiler ama elendiler" başlıklı bir haber yayınlanmıştı. Haberde Yozgat Halk Eğitim merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü yarışmaya rakipsiz olarak katıldığı ancak jüri tarafından Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları Ekibinin giydiği kıyafetin Yozgat yöresine ve yarışmaya uygun olmadığı ve bir üst finalde yarışmak için gerekli olan 85.00 tam puanı alamadığı için elendiği ve üstelik bu ekipte oynayanların tamamınında usta öğreticilerden oluştuğu yazmaktaydı. Halk oyunları ekibinin kıyafetlerini bile Yöreye uygun olup olmadığının farkında olmamak Yozgat yöresi kıyafetlerinin nasıl olduğundan bilgi sahibi olmamak ve hatta yarışma için hazırlanan bu kıyafetlere de bir sürü emek ve para harcamanın yanı sıra bu ekibin Yozgat Yöresine ait olmayan kıyafetlerle Yozgatı ve Yozgatlıyı başka illerde bizi temsil ederek bizim kültürümüzü yanlış tanıtmak demek değilmidir?
Ben kültür müdürlüğüne aday gösterilen hanım efendiyi tanımam ama idareciliğini yaptığı kurumun yarışma nedeniyle habere konu olduğunu okudum. Şimdi ise bu haber unutulmuş