17 Şubat 2011 Perşembe

Bir gazeteci arkadaşımız şu konuya açıklık getirse…

Sürur Öztürk

Mahallî gazetelerimizden İleri’de okuduğum bir haberle, Yeni Ufuk’ta okuduğum bir başka haberi yan yana koyunca, kafam karıştı.

Bu sebeple, Yozgat’taki gazeteci arkadaşların bilgisine müracaat etme ihtiyacı duydum.

İleri’de “Askerlik Şubesi’ne yeni bina” başlıklı haberde, “Yozgat Askerlik Şubesi Başkanlığı için, Osmanlı döneminde cephanelik olarak kullanılan şehirlerarası otobüs terminali karşısındaki tepe üzerinde inşa edilen 3 katlı binada çalışmaların devam ettiği’ ve ‘inşaatın 22 Ağustos 2011 tarihinde tamamlanacağı’ ifade ediliyor.

Yeni Ufuk’ta “Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri heyetinden ziyaret” başlıklı haberde de, Vali Necati Şentürk’ün, ‘İl Özel İdaresi Hizmet Binası ve Alış Veriş Merkezi Kompleksi Proje Yarışması’nda görev yapacak mimar ve inşaat mühendislerine, “kendi talimatlarıyla hazırlanan” Yozgat Arkeoloji Müzesi Projesi’ni anlattığı’ kaydedilmiş.

Hâliyle kafam karıştı. Sebebine gelince;

6 Ocak 2010 tarihinde Yozgat Muhabir’de “Binlerce eser depolardan kurtuluyor: 4 bin 400 metrekarelik alana Arkeoloji Müzesi yapılacak” başlıklı bir “özel haber” yayınlamıştık.

Geçen yıl Ocak ayında; yani eski Vali Amir Çiçek döneminde yayınladığımız o haberde, eski cephanelik binasının bulunduğu 4 bin 400 metrekarelik alana Arkeoloji Müzesi yapılacağını, Maliye Bakanlığı’nın Kültür Bakanlığı’na tahsis ettiği arazinin imar planının, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını, müzenin projesini, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Soygeniş’in hazırlayacağını kaydetmiştik.

Aldığımız bilgi bu şekildeydi.

Aradan 1 yıldan fazla zaman geçtikten sonra şimdi, Yozgat Arkeoloji Müzesi Projesi’nin, Vali Necati Şentürk’ün talimatıyla hazırlandığı belirtiliyor. Ayrıca, geçen yıl bize müze alanı olarak belirtilen yere Askerlik Şubesi’nin yapılmakta olduğu kaydediliyor.

Yozgat’taki gazeteci arkadaşlarımdan / büyüklerimden istirham ediyorum. Şu konuya bir açıklık getirseniz de, ben de öğrensem, Yozgat halkı da…

(surur-ozturk@hotmail.com)

Hiç yorum yok: