22 Ocak 2011 Cumartesi

Yemek uzmanı Sahrap Soysal’dan
patatesli Yerköy çorbası tarifi

1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1983-1998 yıllarında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2001 yılında “Sahrap Abla” köşesiyle televizyonculuk hayatına atıldı.

Aynı yıl “Mutfakta Keyif” adlı programı hazırlayıp sunmaya başlayan Soysal, Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yapıyor, aynı zamanda da bu gazeteler için yemek ilâveleri hazırlıyor.

Sahrap Soysal’ın yemek tariflerinden birisi de, Yozgat mutfağından, patatesli Yerköy çorbası. Soysal’ın çorba tarifi şöyle:

Malzemeler

• 2 adet orta boy patates
• 250 gr kıyma
• 1 yemek kaşığı bitkisel margarin
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 kahve fincanı pirinç (veya bulgur)
• 6 su bardağı su
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber

Yapılışı

Patatesleri tavla zarı gibi küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, kıymayı 5 dakika kavurup, salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha sürekli karıştırarak kavurduktan sonra suyu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Salçalı su kaynayınca içine patatesleri ve pirinci ekleyin. Patatesler pişinceye kadar sık sık karıştırın. Servis sırasında isterseniz üzerine yağla kızdırılmış nane gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: