12 Aralık 2010 Pazar

Ali Keven yerinde kalacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide büyük bir değişikliğe gideceği, 56 il yöneticisi ve mevcut 72 milletvekili ile yollarını ayıracağı iddia ediliyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun yıllardır aynı isimlerin ön planda olduğu örgüt ve Meclis grubunda kurultay sonrası büyük çaplı bir değişime gideceği konuşuluyor. İddialara göre, teşkilatın başına getirdiği Gürsel Tekinile birlikte örgüt ve vekillerin çalışmalarını incelemeye alan Kılıçdaroğlu, 56 il örgütünü görevden alacak ve 72 milletvekiline de yeni dönemde listelerde yer vermeyecek.

Referandum öncesinde Türkiye’yi dolaşarak partiye hareket getiren Kılıçdaroğlu, ayak uyduramayan teşkilatları tespit etmeye çalıştı. Tespitlerini Abant’taki toplantıda da dile getirdi. Uyarılara rağmen hareketlenme olmayınca, Gürsel Tekin ile birlikte teşkilatları masaya yatırdı.

Kılıçdaroğlu, önce Sav’ın yanında yer alan ancak sonra saf değiştiren vekiller ile seçimde tatil bölgelerini tercih eden vekilleri listelere almayacak. Kendi aleyhine konuşan Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ile Muharrem İnce’nin yanı sıra bir dönem yardımcılığını yapan Hakkı Suha Okay ve Haluk Koç’un da üstü çizildi.

İddiaya göre, Tekin Bingöl, Abdurrezzak Erten, Çetin Soysal, Yılmaz Ateş, Osman Kaptan, Mehmet Sevigen gibi isimler de yeni dönemde Meclis’te olmayacak. (Kaynak: yenisafak.com.tr)

Hiç yorum yok: