6 Aralık 2010 Pazartesi

AK Parti 2009 İl Genel Meclisi Adayı Düğenci: Şeker’de patlayan cerahat Yozgat’ı da saracak

2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde Boğazlıyan İlçesi’nden AK Parti İl Genel Meclisi Adayı olduğunu belirten İsmail Düğenci, Yozgat Muhabir’e gönderdiği yorumunda, Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk soruşturması hakkında, “Daha cerahat patlamadı. Olay sadece Boğazlıyan ve Kayseri ile ilgili değil. Patlayan cerahat Yozgat’ı da saracak, Ankara’yı da sarsacak” iddiasında bulundu.

“Şeker soruşturmasında Kayseri ve Yozgat’taki bazı gazete yöneticilerinin de ifadesi alınacak” başlıklı habere gönderilen imzasız bir yorumda da, başta Boğazlıyan olmak üzere Yozgat’ta mahallî basına yüksek miktarda para aktarıldığının iddia edildiği belirtilerek, “Bu basını tanımak istiyoruz” deniliyor.

2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde Boğazlıyan İlçesi’nden AK Parti İl Genel Meclisi Adayı olduğunu belirten İsmail Düğenci, Yozgat Muhabir’e gönderdiği yorumunda şunları yazıyor:

“Beklenen son. Boğazlıyan’daki tüm siyasî partiler ve sivil toplum örgütleri Vedat Ali hakkında demeç yarışına girerlerdi. Tabii Vedat Ali’yi övme konusunda. Daha cerahat patlamadı. Olay sadece Boğazlıyan ve Kayseri ile ilgili değil. Patlayan cerahat Yozgat’ı da saracak, Ankara’yı da sarsacak.”

AK Parti İlçe Başkanına suçlamalar

Yorumunda “Tüm AK Partililer biliyor ki, yerel seçimlerde AK Parti’yi kaybettiren Vedat Ali’dir” iddiasında bulunan Düğenci, Yusuf Yıldırım’a yönelik iddialarda da bulunuyor. Düğenci, şunları yazıyor:

“Ben, AK Parti Boğazlıyan yönetimine ve Belde Belediye Başkanlarına sesleniyorum. Gazetelerde boy boy resimler, sayfa sayfa demeçleriniz vardı. Bütün AK Partililere ve Coşar’a inat, Vedat Ali’yi teşkilata çağırıp yemek yedirmeler filan. Tüm AK Partililer biliyor ki, yerel seçimlerde AK Parti’yi kaybettiren Vedat Ali’dir. Yusuf Yıldırım Efendi, konuşan ve konuşturan dillerin lal mi oldu? Çık adam gibi bir açıklama yap. Ya de ki, “Vedat Ali böyle bir şey yapmaz, bu düzmecedir”, ya da de ki, “Ben yanlış tanımışım” de. Ama bir şey söyle. Söylemezsen batıyorsun. Senin İlçe Başkanlığı’na gelmende en önemli fonksiyon olan bir adamı ya savun, ya “yanlış yapmışım” de. İnsan, özellikle Müslüman, sadece Allah’a güvenir. Sadece Allah yıkılmaz. Öğretmensin ama atasözlerini bilmiyorsun. “Ağaca dayanma kurur, insana güvenme ölür.

Artık adım adım peşindeyim. Gittiğin her yerde yanlış yaptığın işleri bağıra bağıra anlatacağım. Başkanlığa gelmende kimlerin nasıl maddî ve manevî katkıları olduğunu vs vs. Yazdım ama admin yayınlamıyor. Benim adım, açık adresim, telefonum belli. O köylüne söyle, yüreği yetiyorsa açık alanda halka açık tartışma yapalım. Ben onun hakkındaki iddiaları ispatlayamazsam, kendimi Boğazlıyan meydanında yakarım. İspatlarsam kimin ne mal olduğunu ortaya koyarım.

Belde Belediye başkanlarına sesleniyorum. Anadolu’nun yiğit, yağız delikanlısının arkasında niye durmuyorsunuz? Hani “Vedat Ali’den 1000 tane daha Allah yaratmalıdır” diyen arkadaş? Sen bir taneye sahip çıkamıyorsun.”

Basına para aktarıldı iddiası

Yozgat Muhabir’de “Şeker soruşturmasında Kayseri ve Yozgat’taki bazı gazete yöneticilerinin de ifadesi alınacak” başlıklı habere gönderilen imzasız bir yorumda da, başta Boğazlıyan olmak üzere Yozgat’ta mahallî basına yüksek miktarda para aktarıldığının iddia edildiği belirtilerek, “Bu basını tanımak istiyoruz. Bazı Yozgat gazeteleri vurdumduymaz davranıyor. Bu konuyu dondurmak istiyor. Ama iltihap patladı mı çoğu yere ve kimseye bulaşır” ifadeleri kullanılıyor.

(Not: İsmail Düğenci’nin suçlamalarda bulunduğu isimler, cevap haklarını kullanarak Yozgat Muhabir’e açıklamada bulunabilirler. surur-ozturk@hotmail.com)

2 yorum:

İsmail Düğenci dedi ki...

Evet yazı tamamen bana ait. Hiç bir düzmece yoktur.
Her şeyi ıspatlarım.Daha genişbilgi almak isteyenler www.bogazliyan66.com adresine yazdığım yorumları takip edebilirler.
Ben dürüst siyaset ve dürüst siyasetçi istiyorum.
Eğer bu memleketi seviyorsak,dürüst insanlara destek verememiz lazım.
Para için,menfaat için kendisini pazarlayanlarla işim olmaz.
Ben hesabımı Allah'a verecek şekilde davranışlarımı düzenlerim.
her an her yerde herkesle tartışmaya açığım.
Herkese bol selam

Adsız dedi ki...

Yozgatlı Kardeşlerimi merakta bırakmayayım.
Bir taraftan da Bir Boğazlıyanlı olarak Sayın Düğenci 'ye yardımcı olayım.
1-Sayın Düğenci,Belediye Başkanlığını aday adaylığını hangi partiden açıklamıştı? Cevap:MHP
Partiden ne diye kovuldu?
Cevap:Komünist diye
Niye:Adam komünist mi?
Hayır,40 yıllık ülkücü
Soru:Niye Kovuldu
Cevap:Boğazlıyan da partileri ve adayları dizayn eden Vedat Ali'nin emrinde olmadığı için.
Soru:2009 Seçimlerinde Boğazlıyan’daki CHP,MHP ve AK Parti adaylarını kim dizayn etti?
Cevap:Vedat Ali
Soru:Boğazlıyan’daki ilçe başkanlarının Vedat Aliyle ilişkisi var mı?
Cevap:MHP-CHP ve AK Parti başkanları ile çok samimiler
Soru:Vedat Ali’ye öücü sözlerden birisini yazarmısın?
Cevap:Allah senden binlerce yaratsın.( 24 Mart 2010 tarih ve 1600 Sayılı Boğazlıyan Haber Gazetesi:Sayfa 1 ve 3)
Soru:Boğazlıyan'a her gelişinde ,Kabe’yi ziyaret eder gibi ,teşkilatlarına uğramadan direk fabrikaya uğrayan,orada kahvaltı eden,yemek yiyen,adaylarını fabrikada belirleyen milletvekili ve il başkanı kimdir?
Cevap:………….(siz bulun)
Soru:Vedat Ali’nin para yardımı yaptığı iddia edilen milletvekili adayı ve para desteği verdiği iddia edilen parti var mıdır?
Cevap:???
Soru:Vedat Ali hangi partinin üst kurul delegesidir?
Cevap:MHP
Soru:Zamanında parti başkanlıkları ve adaylıkları para ile dağıttığı iddia edilen (Boğazlıyan için) İl Başkanı kimdir?
Cevap:………(siz bulun)
Soru:Vedat Ali'nin isteği ve yardımı ile parti başkanlığından alınan,daha sonra kurucu başkanlığı getirilen şahıs il başkanına para verdiği iddia edilmektedir.İddia edilen para ne kadardır?
Cevap:……….(merak edin)
Soru:Kurucu İlçe Başkanlığını alan şahıs,ilçe başkanlığı vermek için para aldığı iddia edilmektedir.Pekiyi neyin karşılığında yeni ilçe başkanını seçtirdi?
Cevap: Aldığının yarısı ve İl Genel Meclisi 1.Sıra adaylığı
Soru:Kurucu başkanı para aldığı iddia edilen yeni ilçe başkanını kazandırmak için hangi yola başvurdu?
Cevap:300 delegenin 246 sını aynı köyden yazdı.
Soru:Kongrede Yozgat İl Delegeliğine seçilenlerden kaç tanesi Boğazlıyanlı idi:
Cevap:20
Soru:Ya diğerleri:
Cevap:Sorgun ve Yozgat'tan
Soru:Diğer 20 İl delegesini (Sorgun ve Yozgatlı olanları) yeni ilçe başkanı tanıyor muydu?
Cevap.Hayır,Asla,Hayatında hiç görmemişti.
Soru:Pekiyi niye yazdı?
Cevap.İl Kongresinde, mevcut il başkanına destek vermek için.
Soru:Demek ki mevcut il başkanı Boğazlıyanlı başkan ve delegelere güvenmiyor o zaman?
Cevap:Evet bu il başkanının ve seçilen başkanın problemi
Soru:Yeni ilçe başkanı ve o zaman ki il başkanını kardeşine hediye gönder midir?
Cevap:l kamyon mobilya gönderdiği iddia edilmektedir.
Sayın Yozgatlılar!! Siz olsanız böyle bir Boğazlıyan’a güvenir misiniz?
Cevap:Bende güvenmem.
Diğer sorular gelecek……