8 Kasım 2010 Pazartesi

Yozgat, Abide İş Hanı için seferber oldu

Yozgat’ın en büyük iş merkezi olan Abide İş Hanı’nın kullanılmayan alt katlarının değerlendirilmesi ve iş hanının daha verimli kullanılması için çalışma başlatıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile birlikte iş hanında incelemelerde bulundu; Abide İş Hanı Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Gündüz ve dükkân sahiplerinden bilgi aldı.

“İnşallah bu iş hanını hep birlikte daha da modern bir iş merkezimiz hâline getireceğiz” diyen Vali Şentürk, en alt katın da spor merkezi ya da mescid olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Aralık’ta toplantı yapılacak

Yozgat’ın en büyük iş merkezi olan Abide İş Hanı’nın ekonomik ve sosyal bakımdan en verimli hâle getirilmesi için Yozgat mülkî âmirleri tarafından çalışma başlatıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile birlikte, iş hanında incelemelerde bulundu.

Mülkî âmirler, İnceleme sonrası Abide İş Hanı’nda bulunan Yozgat Belediyesi Gençlik Merkezi’nde iş hanı yöneticileri ile bir araya gelerek bir süre görüştüler. Vali Şentürk, burada yaptığı açıklamada, geçmişte böyle bir iş hanının yapılmış olmasının Yozgat için bir şans olduğunu belirterek, burasının işlerlik kazanması için gerekli ön hazırlıkların yapılmasının ardından, Aralık ayının ilk haftasında muhtarlar ve dükkân sahiplerinin katılacağı geniş katılımlı bir toplantı daha düzenleyeceğini söyledi. Şentürk, düzenlenecek bu toplantıda bütün katılımcıların fikirlerinin alınacağını belirtti.

Vali Şentürk, “En alt katta tadilat yapılarak spor merkezi olarak, fitness salonu, güreş salonu veya karate salonu olabilir. Tamamı kapatılıp bir camiye çevrilebilir. Bu konuda ön çalışma yapalım. Mülk sahipleriyle görüşelim. İnşallah bu iş hanını hep birlikte daha da modern bir iş merkezimiz haline getireceğiz” diye konuştu.

Abide İş Hanı’nın sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı Vali Şentürk’e teşekkür eden İş Hanı Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Gündüz, iş hanında 300’ün üzerinde dükkân bulunduğunu, Lise Caddesi’nden giriş ve üst katın tamamının kullanıldığını, alt katların ise kullanılamadığını ifade etti.

Vali Şentürk, iş hanında bulunan esnafları tek tek ziyaret ederek, işlerinin durumu ve iş hanı hakkında fikir alışverişinde bulundu. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: