22 Kasım 2010 Pazartesi

Orta Anadolu’nun en büyük domates serası Sorgun’da; ama su sıkıntısıyla ilgilenen merci yok

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kurulan Orta Anadolu’nun en büyük domates serasının su sıkıntısının aylardır giderilmediği ileri sürülüyor.

Yeni Ufuk gazetesinin sahibi Bekir Çaylak, “Yatırımcı dört aydır haber bekliyor” başlıklı yazısında, yetkililerin “Sizler burasını daha da geliştirin ve kalkındırın. En ufak bir sıkıntınız olduğunda bize gelin” taahhüdüne rağmen, Sorgun’daki domates serasının su sıkıntısının giderilmesi için 4 aydır hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çekti.

Bekir Çaylak’ın yazdığına göre işletme sahipleri, domates serasındaki su sıkıntısının giderilmesi için 4 ay önce Vali Necati Şentürk’ten talepte bulundular. Seraya 3-5 kilometre mesafede bir su kaynağı olduğunu belirtip, bütün masrafını kendileri karşılamak üzere, suyun seraya ulaştırılmasını istediler. Vali Şentürk de, suyu seraya ulaştırıp ücret karşılığı verebileceklerini söyledi. Ancak, aradan 4 ay geçmesine rağmen, en küçük bir çalışma bile yapılmadı.

Yazısında bu duruma tepki gösteren Bekir Çaylak, “Şimdi bir seranın su sıkıntısını dahi halledemediğimiz bir memlekette nasıl bir gelişmek ya da kalkınmaktan bahsedilir maalesef anlamakta güçlük çekiyorum” diye yazdı.

Hiç yorum yok: