24 Kasım 2010 Çarşamba

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nun tefrişatını Boğazlıyanlı Enerji Bakanı Taner Yıldız yapacak

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Bozok Üniversitesi bünyesinde Boğazlıyan’da yapımı devam eden Meslek Yüksekokulu’nun tefrişatını üstlendi.


Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu kapsamda Boğazlıyan Meslek Yüksekokulumuzda yer alan laboratuvarlar, sınıflar, idarî bürolar ile öğretim elemanlarının odaları, konferans salonu ve yemekhanenin iç donanımı ve araç gereçlerinin temini sağlanacaktır” dedi.

Boğazlıyanlı Bakandan Boğazlıyan’a vefa

Yüksek Öğretim Kurulu’nun 29 Temmuz 2010 tarihli toplantısında kuruluşu uygun görülen Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nun inşaatı hayırsever işadamlarının desteğiyle devam ederken, bir destek de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan geldi.

Rektörden bakana teşekkür

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, Bakan Yıldız’ın ‘Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu binasının tefrişatının yapılmasında çok değerli katkılarda bulunacağını öğrendiklerini’ bildirdi. Rektör Varinli, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda Boğazlıyan Meslek Yüksekokulumuzda yer alan laboratuvarlar, sınıflar, idari bürolar ile öğretim elemanlarının odaları, konferans salonu ve yemekhanenin iç donanımı ve araç gereçlerinin temini sağlanacaktır. En kısa zamanda tefrişatını tamamlayarak okulumuzu Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulumuz gibi görkemli bir törenle açarak öğrenci yetiştirmeye başlayacağız. Katkılarından ötürü Yozgat halkı ve üniversitemiz adına Sayın Bakanımız Taner Yıldız’a teşekkür ediyorum.”

Boğazlıyan MYO’da 5 bölüm açılacak

Rektör Varinli, açıklamasında Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler de verdi.

Prof. Varinli, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nun ‘sanayileşme, tarımsal gelişim, teknolojik alanlar ve ekonomide ülke ve bölgeye büyük katkılar sağlayacak, alanında teknik bilgi ve becerilerle donatılmış, kalifiye ara teknik eleman yetiştirmek’ amacıyla kurulduğunu belirtti.

Meslek Yüksekokulu’nda açılacak bölümleri geçen Haziran ayı içinde yaptıkları senato toplantısında belirlediklerini kaydeden Varinli, okulda 5 bölüm açılacağını belirterek, bu bölümleri şöyle sıraladı:

Bilgisayar Programcılığı
Dış Ticaret
Lojistik
İklimlendirme ve Soğutma
El Sanatları

Hiç yorum yok: