18 Ekim 2010 Pazartesi

Sorgun’da aynı yöntemle ikinci soygun

Bu ayın ilk haftasında Sorgun’da bir marketin duvarı ve çelik kasası delinerek gerçekleştirilen soygunun ardından, aynı yöntemle ikinci bir soygun daha gerçekleştirildi.

Sorgun’da bir yapı markete giren hırsızlar, marketteki oksijen kaynağıyla çelik kasayı delerek, kasadaki 300 Lira ile marketteki 3 adet matkabı çalarak kaçtılar.

Diğer taraftan, Yozgat Merkez İlçe’de geçici olarak çadırda satış yapan zahirecilerin bulunduğu 17 dükkâna da hırsızlar dadandı. Hırsızlar, kasalarda bulunan bozuk paraları ve çeşitli malzemeleri alarak kaçtılar.

Marketin kaynağıyla marketin kasasını soydular

Yozgat’ın Sorgun İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir yapı markete giren hırsız yada hırsızlar, marketteki oksijen kaynağıyla çelik kasayı delerek, kasadaki 300 Lira ile marketteki 3 adet matkabı çalarak kaçtılar.

İş yeri sahibi Ömer Yücel, son günlerde Sorgun İlçesi’nde bu tür hırsızlık olaylarının arttığını belirterek, yetkililerden artık MOBESE sisteminin faaliyete geçirilmesini istedi. Yücel, şunları söyledi:

“Hırsızların Sorgun’dan olduğunu tahmin etmiyorum. Çok profesyonel olarak çalışmışlar. Adam kablo getirerek, benim burada bulunan oksijen kaynağımı kullanarak, çelik kasayı delerek açmış. Artık emniyet güçlerinin hırsızlığa karşı daha ciddi önlemler almalarını bekliyoruz. Yılan hikâyesine dönen ve geçen Haziran’da başlanması gereken MOBESE sistemin artık bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz.”

Daha önce aynı yöntemle başka bir market soyulmuştu

Sorgun’da bu ayın ilk haftasında da kimliği belirsiz kişi yada kişiler, gece vakti Durak Çetin’e ait marketin önce 40 santimetre kalındığındaki duvarını, sonra da içeride bulunan çelik kasayı oksijen tüpüyle delip, 4 bin Euro ile 10 bin TL değerinde sigara ve çeşitli gıda maddelerini alarak ortadan kaybolmuşlardı.

Zahirecilere de hırsız dadandı

Diğer taraftan, Yozgat Merkez İlçe’de geçici olarak çadırda satış yapan zahirecilerin bulunduğu 17 dükkâna da hırsızlar dadandı. Hırsızlar, kasalarda bulunan bozuk paraları ve çeşitli malzemeleri alarak kaçtılar. (Kaynak: dikkathaber.com)

Hiç yorum yok: