20 Ekim 2010 Çarşamba

Rektör Varinli, Bozok Üniversitesi’ne dünya üçüncülüğü getiren boksörü ödüllendirdi

Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, 15 ülkenin katıldığı Dünya Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Dindar Gölçek’i ödüllendirdi.

Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halıcılık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Dindar Gölçek, Moğolistan’ın Uluanbaatar şehrinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 15 ülkeden pek çok üniversitenin katıldığı Dünya Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda dünya üçüncülüğünü elde ederek bronz madalya aldı.

Şampiyonaya 9 sporcu ile katılan Türkiye de, 2 altın, bir gümüş, 3 bronz madalya alarak takım hâlinde üçüncü oldu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, şampiyonada dünya üçüncüsü olan Dindar Gölçek’i makamında kabul etti. Rektör Varinli, üniversitenin bilimsel başarılarının yanı sıra kültürel ve sportif alanlarda da elde ettiği başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Varinli, şampiyon boksör Dindar Gölçek’i kutlayarak, “Öğrencimizle gurur duyuyor ve başarılarının devamının diliyorum” dedi. Varinli, Dindar Gölçek’i cumhuriyet altını ve plaketle ödüllendirdi.

Rektör Varinli’ye teşekkür eden genç sporcu Gölçek, Türkiye’yi, Yozgat’ı ve Bozok Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmek için ringe çıktığını belirterek, hedefinin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: