27 Ekim 2010 Çarşamba

Muhtarlara müjde! Maaşları artacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, köy ve mahalle muhtarlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasını sağlayacak kanun tasarısının Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin sözlü sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şu açıklamada bulundu:

Sistemi tamamen değiştirmek istiyoruz

“2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla, ilgili yasada düzenlenen hükme istinaden 3000 olan gösterge rakamı 6000’e çıkarılmış, dolayısıyla muhtar ödenekleri iki kat artırılmıştır. Ayrıca, şu anda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan, Bakanlar Kurulu’na sunulan Köy Kanunu Tasarısı üzerinde çalışılıyor. Yakın zamanda Meclis’e intikal edecek. Burada köy ve mahalle muhtarlarımızla ilgili daha farklı bir iyileştirme, sistemi tamamen değiştirme yönünde bir teklifi de getireceğiz.”

Sarıkayalı muhtarlar sitem etmişlerdi

Yozgat’ta muhtarların sorunları en son, Sarıkaya İlçesi’ndeki köy ve mahalle muhtarlarının Sarıkaya Muhtarlar Derneği’nde yaptıkları toplantıyla gündeme gelmişti.

Maaşlarının düşük olmasından yakınan Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Erkılıç, 350 TL maaş alıp 370 TL Bağ-Kur primi ödediklerini söylemişti. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: