20 Ekim 2010 Çarşamba

İmar değişikliğine 1 ay içerisinde itiraz edilebilir

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İller Bankası’na yaptırılan kentin imar planında değişiklik yapılması çalışmalarının tamamlandığını hatırlatarak, itirazı olan vatandaşların tapularıyla birlikte İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak 1 aylık askı süresi içerisinde itirazda bulunabileceklerini bildirdi. Başer, süresi geçtikten sonra yapılacak itirazların dikkate alınmayacağını kaydetti.

Çarpık kentleşmeyi önlemek için

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, “Yozgatımızda şimdiye kadar yapılan çalışmaların geneline baktığımızda yollar, otoparklar, bahçeler, binaların şekil ve konumu itibariyle çarpık kentleşme hâline geldiğini görüyorduk. Bu bizi ciddi anlamda rahatsız etti. İki yıl önce Belediye Meclisimizce alınan kararla daha planlı, projeli ve bilinçli bir şehir olma açısından revizyon kararı alınmıştı” diye konuştu.

İtiraz süresi 1 ay

Başkan Başer, imar planı değişikliği çalışmalarının İller Bankası tarafından 2008 yılında 94 bin Lira bedelle ihale edildiğini, yüklenici firma tarafından yapılan çalışmaların Belediye Meclisi tarafından 7 Ekim’de kabul edilip, 8 Ekim’den itibaren de askıya çıkartıldığını belirtti. Başer, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız tapuları ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelmeleri durumunda planlar hakkında gerekli bilgi sahibi olacaktır. Eğer yapılan revizyonla ilgili itirazı varsa, bu kabul edilip değerlendirilecektir. 1 ay içerisinde imar revizyonuna gerekli itiraz yapılmazsa, sonrasında yapılacak itiraz değerlendirmeye alınmayacaktır. 1 aylık süre içerisinde yapılacak itirazlar değerlendirilip, İller Bankası’na iletilecek, gerekli düzeltmeler yapılacaktır.” (Kaynak: yozgatgazetesi.com)

Hiç yorum yok: