12 Ekim 2010 Salı

Her fırsatta Jeotermal nutukları çeken yetkililer, Sarıkaya’da halkı soğukla baş başa bıraktılar

Halka jeotermal eziyet

Yozgat’ın sıcak su kaynaklarıyla tanınan ilçesi Sarıkaya’da, yetkililerin tavsiye ve yönlendirmelerine uyup ısınmada jeotermal enerjiyi tercih etmiş olan vatandaşlar, tam bir mağduriyet yaşıyorlar.

Yetkililerin tavsiyeleri ile Jeotermal enerji ile ısıtma sistemine abone olan vatandaşlar, hem ısınamadıklarını hem de kendilerine taahhüt edilen sıcak suyun verilmediğini belirterek, kendilerini aboneliğe teşvik eden yöneticilerin, mağduriyetlerine çare bulmalarını istiyorlar.

Jeotermal abonelerinden Duran Kocabaş ile Şükrü Gençer’in basına yansıttığı sıkıntılar, önce jeotermal enerjiye yönlendirilip sonra yaşadıkları sıkıntılarla baş başa bırakılan vatandaşların çaresizliğini ortaya koyuyor.

Bize öncülük edenler, sıkıntılarımıza da çare bulsun

Duran Kocabaş, aboneliğinin başladığı günden bu yana hiç ısınamadıklarını, kendilerine yaz-kış 24 saat sıcak su teminatı verilmiş olmasına rağmen bunun da gerçekleşmediğini söylüyor. Geçen sene bir müddet elektrikli ocak kullandıklarını, sonra da soba kurduklarını anlatan Kocabaş, hizmet alamadıkları halde parasını ödemek zorunda kalmaktan şikâyet ediyor.

Sıcak su ihtiyaçlarının karşılanmaması sebebiyle perişan bir vaziyette olduklarını belirten Kocabaş, “Bize öncülük edenler buna bir çare bulsun” diyor.

Paramızla rezil olduk

Jeotermal abonelerinden Şükrü Gençer ise, ısınamadıkları halde 2 yıl boyunca ücret ödemek durumunda kaldıklarını, ayrıca sıcak su ihtiyaçlarının da karşılanmadığını ifade ediyor.

Jeotermal abonesi olan vatandaşlar olarak mağdur durumda olduklarını vurgulayan Gençer, tepkisini şöyle dile getirdi:

Şirket yöneticileri ortadan kayboldu

“Bu işi Belediye, Kaymakamlık, Özel İdare yürütecek dediler. Şimdi gördük ki, arkasında hiç kimse yok. Kurulan şirket yöneticileri kayboldu. Bu işin takipçisi hiç çıkmadı. Şu anda odun kömürle ısınıyoruz. Maalesef ‘jeotermal enerjiyle ısınma’ fiyaskoyla sonuçlandı. Bu yıl sıcak su verilip verilmeyeceği belli değil. Biz kış için şimdi kömür alalım mı almayalım mı, tereddüt içerisindeyiz. Kömür ile ısınacaksak neden bu kadar fazla masraf yapıp jeotermal enerji için evimize sistem döşettik?”

Hiç yorum yok: