12 Ekim 2010 Salı

Demirtürk Mefruşat’ın sahibi, Yozgat ahisi seçildi

‘Ahilik Haftası’ kutlamaları çerçevesinde, “meslek hayatı boyunca ahilik ve geleneklerine uygun faaliyet gösterdiği” belirtilen Demirtürk Mefruşat Perde ve Çeyiz Mağazası’nın sahibi Çınar Muzaffer Demirtürk, “ilin ahisi” seçildi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, makamında kabul ettiği Demirtürk’e plaket vererek kendisini tebrik etti.

11-17 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanılan ‘Ahilik Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde İl Kutlama Komitesi, Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti.

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Ahilik İl Kutlama Komitesi Başkanlığı adına, etkinliklere sağladığı katkılardan dolayı Vali Necati Şentürk’e plaket verdi.

Vali Necati Şentürk de, meslek hayatı boyunca ahilik ve geleneklerine uygun faaliyet gösterdiği için “ilin ahisi” seçilen Demirtürk Mefruşat Perde ve Çeyiz Mağazası’nın sahibi Çınar Muzaffer Demirtürk’e plaket verdi.

Ahilik mükemmel bir sistem

Vali Şentürk, ziyarette yaptığı değerlendirmede, ahilik teşkilatının sadece ekonomik bir sistem değil, aynı zamanda bir kültürü de beraberinde getiren sosyal bir sistem olduğunu belirterek, “Ahi, kendisinden başkasını düşünen insandır. Ahilik, üretimde kaliteyi esas alan bir sistemi getiren düşüncedir, kuruluştur” dedi.

Şentürk, ahilik teşkilatının sanatkârların ve zanaatkârların kendi kendini otokontrol yöntemi ile yönettiği mükemmel bir sistem olduğunu vurguladı. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: