30 Ekim 2010 Cumartesi

Çiçek: Güzergâhın değişmemesi için çok gayret sarf ettik ama teknik şartlar sebebiyle değişti

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, milletvekilleri olarak hızlı tren güzergâhının değiştirilmemesi için çok gayret sarf ettiklerini ancak teknik şartlar sebebiyle güzergâhın değiştiğini söyledi. Çiçek, hızlı tren hattının inşaatının hızla devam ettiğini ve 2014 yılında hizmete başlayacağını kaydetti.

Yozgat halkının referandumda verdiği desteğin sorumluluklarını daha da artırdığını ifade eden çiçek, yaptıkları çalışmaları anlattı. Çiçek, ulaşım hizmetlerine ağırlık verdiklerini, 300 yataklı modern bir hastane yapılacağını, belediyeye ait et entegre tesislerinin Et ve Balık Kurumu’na devredileceğini, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun önümüzdeki hafta açılacağını söyledi.

AK Parti'nin hizmet dökümü

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Çapanoğlu Kent Parkı’nın sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Hükümet adına Yozgat’a verilen hizmetleri anlattı. Basın toplantısına, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkan Vekili Ali Açıkgöz, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

Referandumdaki destek, sorumluluğumuzu artırdı

Yozgat’ın, gerek halkın referanduma katılma oranı bakımından gerekse verdiği ‘evet’ oylarının oranının yüksekliği bakımından Türkiye’de ilk 5 il arasına girdiğini belirten Çiçek, “Verilen bu destekten dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Verilen bu destek, bizim halkımıza karşı sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır” dedi.

Ulaşım hizmetlerine ağırlık verdik

Daha sonra, Hükümet adına Yozgat’a verilen hizmetleri anlatan Çiçek, bu hizmetlerde ulaşıma ağırlık verildiğini ve bölünmüş yollar yapıldığını söyledi. 2011 yılında E-88 Karayolu’nun ve grup köy yollarının asfaltlanacağını söyledi.

Güzergâh değişikliği teknik şartlar sebebiyle yapıldı

Çiçek, ulaşım alanında yapılan çalışmaları değerlendirirken, hızlı tren hattının güzergâh değişikliğine dair tartışmalara da değindi. Çiçek, milletvekilleri olarak hızlı tren güzergâhının değiştirilmemesi için çok gayret sarf ettiklerini ancak teknik şartlar sebebiyle güzergâhın değiştiğini söyledi. Çiçek, hızlı tren hattının inşaatının hızla devam ettiğini ve 2014 yılında hizmete başlayacağını kaydetti.

Yozgat’a 300 yataklı hastane yapılıyor

Yozgat’a 300 yataklı bir hastane yapılacağını da hatırlatan Çiçek, “Hastane yerimiz belirlenmiştir. Buraya çok güzel, tek kişilik odalar hâlinde, modern bir hastane yapılacak” dedi.

Tesisler Et ve Balık Kurumu’na devrediliyor

Çiçek, Yozgat Belediyesine ait olan ve Yaşar Holding bünyesindeki Anadolu Gıda tarafından işletilen et entegre tesislerinin Et ve Balık Kurumu’na (EBK) devredilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Çiçek, çevre illere de hizmet verecek olan EBK’nın Yozgat’ta hizmete girmesiyle birlikte, tarım ve hayvancılığa büyük bir destek söyledi.

Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu haftaya açılıyor

Yozgat’ta eğitim konusunda da büyük gelişme sağlandığını ifade eden Çiçek, “Nitelikli liselerin sayısı artarken, düz liseler de meslek liseleri hâline getirildi. Üniversite Rektörlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gençlerimizin mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulacakları meslek yüksek okulları açmaya gayret gösteriyor. Önümüzdeki hafta içerisinde Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu hizmete açılacak” diye konuştu. (Yozgat Muhabir)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yozgat için hayırlı bir iş yapta bende şu dişlerimi kırayım.
İn şu milletin sırtından.Cemilbeyin sayesinde vekil oluyorsun.Yozgat'ta bir iş yapmıyorsun.
Birde insanları azarlıyorsun.
Sırtımızdan in artık.Eğer bir gün Ak partiyeoy vermezsem bu senin yüzünden olacak.

Adsız dedi ki...

soyadın "çiçek" olmasaydı acaba şuanda nerde ve ne yapıyor olurdun hiç merak ettinmi Vekil mehmet. Asıl olan biz YOZGATLILAR senden utanıyoruz. düş yakamızdan. LÜTFEEEN. Bu dönem Aday Adayı olmazsan belki hakkımızı helal edebiliriz. Bi düşün istersen. Umarım Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'da (ki kurban olurum O'nu yaradana) bu yazılanları okuyordur. İNŞALLAAAH.