25 Ekim 2010 Pazartesi

Ali Aydın’ın Yozgatlı olduğunu bilmeyen Kılıçdaroğlu, Gül’ü hemşehricilik yapmakla suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın’ı HSYK üyeliğine seçmesinin, ‘Ben kendi hemşerilerimi atarım, diğerlerini atamam’ anlayışı olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün HSYK üyeliğine seçtiği eski Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın’ın Kayseri değil, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Ovakent Beldesi doğumlu olması ise, Kılıçdaroğlu’nun “hemşehricilik” suçlamasını dayanaksız hâle getiriyor. Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, Kayseri Barosu’nun Yozgatlı Başkanı Avukat Ali Aydın’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından HSYK üyeliğine seçilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün HSYK atamalarının tam bir hayal kırıklığı yarattığını ileri sürerek, şunları söyledi:

“AKP, kendi düşündüklerini oraya seçtirdi. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, olaylara daha objektif bakan, kamuoyuna güven veren kişilerin atanmasına öncülük edebilirdi. HSYK’da bir denge sağlayabilirdi. Bu da toplumda bir güven algısı yaratırdı. Bunun tam tersine, özellikle Kayseri’den baro başkanını, Kayseri-Der Başkanı’nı seçmesi çok manidar. Klientalizm dediğimiz bir etik dışı davranışın mimarı oldu. Bu sözcük, adam tutma, seçilecek kişileri müşteri gibi algılama anlamına da geliyor. ‘Ben kendi hemşerilerimi atarım, diğerlerini atamam’ gibi bir algı. Milletvekili olduğu seçim bölgesinden yapılan bu atamalar, yükseltmek istediğimiz toplumun etik değerlerini törpüleme anlamına geliyor.” (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: