19 Eylül 2010 Pazar

Yozgat’ta bu yıl 560 ton ayçiçeği üretildi

Yozgat İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, bu yıl toplamda 560 ton ayçiçeği üretiminin gerçekleştirildiğini belirterek, geçen yıl elde edilen 182 ton yağlık ayçiçeği üretimine karşılık çiftçilere 38 bin 387 Lira teşvik ödemesi yapıldığını kaydetti. Koçak, “Ayçiçeği üretimi her geçen yıl artıyor” dedi.

Resmî kayıtlara göre nüfusunun yüzde 73’ünün geçimini tarım sektörüyle sağladığı Yozgat’ta ayçiçeği üretimi her geçen yıl artıyor.

Yozgat İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde bu yıl 1459 dekar alanda yağlık, 941 dekar alanda da çerezlik ayçiçeği ekiminin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bu yıl toplamda 560 ton ayçiçeği üretiminin gerçekleştirildiğini vurgulayan Koçak, geçen yıl elde edilen 182 ton yağlık ayçiçeği üretimine karşılık çiftçilere 38 bin 387 Lira teşvik ödemesi yapıldığını belirtti.

Ülke genelinde bu yıl ayçiçeği rekoltesinin yüksek olduğunu belirten Ünal Koçak, Yozgat’ta yetiştirilen yağlık ayçiçeğinin tamamına yakınının, Karadenizbirlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin Yerköy ve Çorum Alaca şubeleri tarafından alındığını kaydetti.

Koçak, çerezlik ayçiçeğinin ise il ve ilçelerdeki tüccarlar tarafından satın alınarak değerlendirildiğini, ayçiçeği yetiştiren çiftçilerin bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Yağlık ayçiçeği üretimi yapan kayıtlı çiftçilere kilo başına 23 Kuruş teşvik ödemesi yapıldığını hatırlatan Koçak, ayçiçeği üretiminin her geçen yıl arttığını kaydetti.

(Kaynak: stargazete.com)

Hiç yorum yok: