21 Eylül 2010 Salı

“Yavrumuz, doktorların ilgisizliği yüzünden öldü”

Yuttuğu cisim yüzünden soluk borusu tıkanarak ölen 1 yaşındaki Sude’nin yakınları, çocuğun doktorların ilgisizlikleri sebebiyle öldüğünü iddia ediyorlar.

Dede Hasan Duyar, hastane ve doktor aleyhine dava açacağını söylerken, kardeşi Yusuf Duyar da, “Yozgat’ta soluk borusunun açılamaması büyük bir eksikliktir. Yozgat’ta doktorlar bunu yapamayacaklarsa ne yapacaklar?” diyerek tepki gösterdi. Hastane önünde toplanan acılı aile ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, minik Sude’nin cenazesi otopsi için Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Röntgeninde bulguya rastlanmayan çocuk öldü

Yozgat’ın Türkmensarılar Köyü’nde yaşayan Duyar ailesinin 1 yaşındaki çocukları Sude Duyar, sabah saat 07.00 sıralarında nefes almakta zorlanınca, dedesi Hasan Duyar, minik Sude’yi Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü.

Sude’ye acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra röntgen filmi çekildi. Doktor, herhangi bir bulguya rastlamadıklarını söyleyerek çocuğu Samsun’a sevk etti. Saat 12.00’ye kadar hastanede bekleyen çocuk, sevk için ambulansa konulduğu sırada nefesi kesilince yeniden müdahale için acil servise alındı. Ancak, yapılan bütün müdahalelere rağmen 1 yaşındaki Sude Duyar, kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dava açacağız

Çocuğun yakınları, sevk işleminin geciktirildiği ve doktorun yeterince ilgilenmediği gerekçesiyle hastane yönetimine ve doktora tepki gösterdiler. Çocuğun anne ve babası, hastanede sinir krizleri geçirdiler.

Sude’yi doktora götüren dede Hasan Duyar, torununu güle oynaya hastaneye getirdiklerini ancak hastanede ilgilenilmediği için hayatını kaybettiğini ileri sürerek, hastaneden ve doktordan davacı olacaklarını söyledi.

Dede Duyar’ın kardeşi Yusuf Duyar da, “Doktor çocukla hiç ilgilenmedi, çocuk göz göre göre hayatını kaybetti” iddiasında bulundu. Yozgat’ta, tıkanan soluk borusunun açılamamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Duyar, “Yozgat’ta doktorlar bunu yapamayacaksa ne yapacaklar?” diyerek tepki gösterdi.

Hastane önünde toplanan acılı aile ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sude Duyar’ın cenazesi ise otopsi için Ankara Adlî Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (Kaynak: haberturk.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yozgat'ta adam akıllı bir doktor yok mu yahu? yozgatta muayene olup da "birşeyiniz yok maşallah turp gibisiniz" denilen hastanın, ankarada "mide kanseri" olduğunu öğrenmesi de ayrı bi ironi..