25 Eylül 2010 Cumartesi

Valilik ve Belediye 60 çocuğu sünnet ettirdi

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 21’incisi düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni’ninde 60 çocuk sünnet ettirildi.

Şölen kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğlence programında sunulan geleneksel Türk gösteri sanatlarından Karagöz-Hacivat gösterisi, çocuklar tarafından neşeyle izlendi.

Sünnet Şöleni kapsamında çocuklar için şehir turu ve Şehitlik ziyaretinin ardından Çapanoğlu Büyük Cami’de öğle namazı öncesi mevlit okutuldu.

Daha sonra, Çapanoğlu Kent Park’ta sünnet olacak çocuklara öğle yemeği verildi. Yemeğe Vali Şentürk ve Başkan Başer’in yanı sıra, Yozgat Müftüsü Nuh Gönültaş ve İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu da katıldı.

Vali Necati Şentürk, yemekten sonra yaptığı açıklamada, valilik ve belediyenin işbirliği ile 51 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirterek, “Bu gün itibariye 51 çocuğumuz, çocukluktan çıkarak gençliğe ve delikanlılığa ilk adımını attılar. Tüm çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 21. Geleneksel Sünnet Şöleni, akşam saat 19.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğlence programı ile devam etti. Minik çocuklar, geleneksel Türk gösteri sanatlarından Karagöz-Hacivat gösterisini keyifle izlediler. Buradaki programa, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de katıldı.

Hiç yorum yok: