4 Eylül 2010 Cumartesi

Bahçeli: Millet iradesiyle, demokratik bir yolla, başbakanlığı Cenab-ı Allah size nasip etmiş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum için ‘herkese baskı yaptığını’ ve ‘Seçim sonrası huzuruma nasıl geleceksin?’ dediğini ileri sürerek, “Millet iradesiyle, demokratik bir yolla, başbakanlığı Cenab-ı Allah size nasib etmiş; sen kim oluyorsun da ‘huzuruma nasıl gelirsin’ diye halkı sorguluyorsun?” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat’ın Yerköy İlçesi MHP teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

Bahçeli, Yerköy mitinginde yaptığı konuşmada, 12 Eylül’de yapılacak olan halk oylamasının, AK Parti’nin geleceği açısından güven oylaması niteliği taşıdığını ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum için ‘herkese baskı yaptığını’ ve ‘Seçim sonrası huzuruma nasıl geleceksin?’ dediğini iddia eden Bahçeli, “Millet iradesiyle, demokratik bir yolla, başbakanlığı Cenab-ı Allah size nasib etmiş; sen kim oluyorsun da ‘huzuruma nasıl gelirsin’ diye halkı sorguluyorsun? Sultanlığa ve padişahlığa hevesleniyor. Ayakları yerden kesilmiş, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Gittikçe çılgınlaşıyor, öfkeleniyor, ‘benim dediğim olursa olur, olmazsa Türkiye ne olursa olur’ diyor. Bu anlayışa dur demek lâzım. Bunun için halk oylaması tarihî bir fırsat olarak önünüzde bulunuyor” diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin millet anayasası olmaktan çıkıp, bir kişinin, bir partinin anayasası haline dönüştüğünü iddia eden Bahçeli, Anayasa değişikliğinin “Bir alacakaranlıkta kimlerle hazırlandığı meçhul, AK Parti yöneticilerinin çoğunun bilmediği bir anayasa değişikliği paketi” olduğunu ileri sürdü.

Konuşmasında hükümetin ‘demokratik açılım’ politikasını da eleştiren Bahçeli, bu konuda Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’yi bölünmeye götürecek, iç çatışmaya sürükleyecek tarihî hatalara düştüğünü” iddia etti.

Bahçeli, “MHP olarak bu halk oylamasında partimizin görüşü net bir şekilde ifade ediyorum, ‘Hayır’dır” dedi.

Yerköy’deki mitingin ardından Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde halka hitab eden Bahçeli, daha sonra Yozgat’a gelerek, MHP İl Başkanlığı’nın iftar yemeğine katıldı.

Hiç yorum yok: