3 Eylül 2010 Cuma

Bahadın’da yangın: Maddî hasar 100 bin Lira

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Beldesi’ndeki 5 dönümlük arazide çıkan anız yangını, 6 itfaiye aracının müdahalesi ile 12 saat süren bir çalışma sonucu söndürüldü. Anız yangınında, yaklaşık 500 adet meyve ağacının yanı sıra, 2 tandır, 1 samanlık, 1 buğday ambarı ve bir evin çatısı yandı.

Mahallî yazar Arif Baş’a ait ‘Açık Hava Müzesi’ni de tehdit ettiği belirtilen yangın sonucunda yaklaşık 100 bin liralık maddî hasar meydana geldiği tahmin ediliyor.


Gece yarısı saat 01.00 sıralarında, Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Beldesi Gümüşkavak Mahallesi’nin yakınındaki bir tarlada anız yangını çıktı. Yangın daha sonra Aydınlar Mahallesi’ne de sıçradı. Bahadın Belediyesi itfaiye ekibinin yetersiz kalması üzerine, Sorgun, Gedikhasanlı, Doğankent, Dedefakılı ve Saraykent Belediyelerinden takviye ekip istendi. Yangın, ekiplerin 12 saat süren çalaışmaları sonucunda, saat 13.00’te söndürüldü.

Yangın’da 500 adet meyve ağacının yanı sıra, Ankara’da ikamet eden Fatma Algül’e ait evin çatısı ve samanlık ile Cennet Uysal’a ait tandırlık, samanlık ve Nuri Ceylan’a ait buğday ambarı tamamen yandı.

Mahallî yazar Arif Baş’a ait ‘Açık Hava Müzesi’ni de tehdit ettiği belirtilen yangın sonucunda yaklaşık 100 bin liralık maddî hasar meydana geldiği tahmin ediliyor. (Kaynak: sorgunpostasi.com)

Hiç yorum yok: