27 Ağustos 2010 Cuma

Yolsuzluk davasında 3 tahliye daha

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin inşaat işlerinde ve bazı fakültelerin hizmet alımlarında rüşvet, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma suçlarını işledikleri iddiasıyla Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 2. duruşmasında Yozgatlı 3 işadamı daha kefaletle tahliye edildi.

Tahliye edilen ve tutuksuz yargılanacak olan 3 sanık için yurt dışına çıkış yasağı kondu. Mahkemenin birinci duruşmasında da 9 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşması dün yapıldı. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz toplam 27 sanık, avukatlarıyla birlikte katıldı.

Sanık avukatları, sanıkların delilleri karartma ve kaçma ihtimalleri olmadığını ileri sürerek, müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.

Duruşmaya verilen aranın ardından Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yavuz Karaaslan, sanıklardan Hasan Ali K, Cemal A, İhsan Özgür Ç, Cemil K ve Ayşegül B'nin, yeterli delillerin toplanmamış olması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, ayrıca tutuklu sanıklardan İsmail B. ile Savaş A’nın 50’şer, Ömer B’nin de toplam 20 bin Lira kefaletle serbest bıraktı. Tahliye edilen 3 sanık için yurt dışına çıkış yasağı kondu.

Mahkemenin birinci duruşmasında da 9 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Dünkü duruşmada 3 kişinin daha tahliye edilmesiyle birlikte, tutuklu sayısı 5’e düştü.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

devletten vurduğu paranın kaçta kaçını kefalet ödeyerek tahliye olmak da ne oluyor?