21 Ağustos 2010 Cumartesi

Vali Şentürk: Organize İhtisas Bölgeleri kurmak için 500 dönümlük arazi tahsis edeceğiz

Yozgat Valisi Necati Şentürk, “Kültür hayvan ırkının geliştirilmesi amacıyla Organize İhtisas Bölgeleri planlıyoruz. Bu amaçla 500 dönümlük bir arazi tahsis edeceğiz” dedi. Vali Şentürk, Yozgat’ın her alandaki kaynaklarını harekete geçirerek Yozgat'ın gelişimini hızlandıracaklarını söyledi.

Yozgat vatansever ama geri kalmış

Yozgat gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Osman Hakan Kiracı, 28 Mayıs 2010 Cuma günü göreve başlayan Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etti. Şentürk, Kiracı’nın “Yozgat’ı nasıl buldunuz?” sorusu üzerine, Yozgat’ta herkesin ‘vatansever’, Yozgat’ın da ‘haini olmayan bir vilayet’ olduğunu söyledi; ancak, bir hayal kırıklığını da şöyle dile getirdi:

“Ben bu ile gelmezden önce Yozgat’ı gelişmiş ve sorunlarını çözümlemiş bir vilayet zannediyordum; ama itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım.”

Vali Şentürk,Yozgat’ta göreve başladıktan sonra bütün ilçeleri dolaşarak Yozgat’ı yakından tanıdığını,sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlediğini ve kalkınmaya yönelik çalışmalara başlandığını vurgulayarak özetle şunları söyledi:

Organize İhtisa Bölgeleri için 500 dönüm arazi tahsis edeceğiz

“Öncelikle jeotermal kaynakları değerlendirerek Yozgat’ın termal turizmini ve seracılığı geliştireceğiz. Kültür hayvan ırkının geliştirilmesi amacıyla Organize İhtisas Bölgelerini de planlıyoruz. Bu amaçla 500 dönümlük bir arazi tahsis edeceğiz. Tarımda ciddi ürün artışlarını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Eğitimle ilgili alt yapı sorunlarını da çözeceğiz. Kısacası Yozgat’ın her alandaki kaynaklarını harekete geçirerek Yozgat'ın gelişimini hızlandıracağız.”

Hiç yorum yok: