8 Ağustos 2010 Pazar

Kılıçdaroğlu Yozgat’ta suçladı, Erdoğan Afyon’dan cevap verdi: Haddini bil! Çarşaf açılımına ne oldu?

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günü Yozgat mitinginde dile getirdiği AK Parti hükümetine yönelik ithamlara bu gün Afyonkarahisar’dan cevap verdi.

Erdoğan, kendilerini din ve ahlâk ticareti yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu’nun ölçüyü kaçırdığını belirterek, CHP’nin Çarşaf Açılımı’nı hatırlattı. Erdoğan, “Çarşafı satamadılar, müşteri bulamadılar, çarşafa dolandılar. Seçim öncesinde Kocaeli’nde vatandaşa Kur’ân kursu açma vaadinde bulundular, onu da satamadılar,ona da müşteri bulamadılar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Hükümet din, iman, ahlâk ticareti yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos’ta Yozgat’ta düzenlediği mitingde, AK Parti iktidarının din, iman, ahlâk ticareti yaptığını, vatandaşın en temiz duygularını sömürdüğünü ileri sürerek, Yozgat halkından buna artık izin verilmemesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu gün (8 Ağustos) Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingde, Kılıçdaroğlu’nun Yozgat’ta dile getirdiği iddia ve ithamlarına cevap verdi.

“CHP’nin Genel Başkanı, bizim dindarlığımızı da imanımızı da ahlâkımızı da ölçecek kalibrede değildir” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’ya “Önce haddini bil yahu” diye seslendi. CHP’nin, bir “çarşaf açılımı” başlattığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Sahi ne oldu o iş?” diye sordu. Erdoğan, şöyle konuştu:

Çarşafı satamadılar, çarşafa dolandılar

“Dün Yozgat’ta konuşuyor. Din ahlâk, iman ticaretinden bahsediyor. CHP’nin yeni genel başkanı ölçüyü yitirdi. CHP’nin genel başkanı, bizim dindarlığımızı da imanımızı da ahlâkımızı da ölçecek kalibrede değildir. Önce haddini bil yahu! Önce haddini bil! Geçen yerel seçimlerden önce CHP, bir çarşaf açılımı başlatmıştı. Hatırlıyorsunuz değil mi? Sahi ne oldu o iş? Çarşafı satamadılar, müşteri bulamadılar, çarşafa dolandılar. Seçim öncesinde Kocaeli’nde vatandaşa Kur’ân kursu açma vaadinde bulundular, onu da satamadılar, ona da müşteri bulamadılar; şimdi ticareti daha ileri boyuta taşıdılar. Genelgeyle, partililere Ramazan’da içki içmeyi yasakladılar. Hemen aralarında kavga başladı. ‘Bizim içkimize ne karışıyorsunuz’ diye.

Tabii, mum yatsıya kadar yanarmış. Ama bunlarınki yatsıyı bile bulmadı, çok erken söndü. Çıktı geçenlerde ‘Başörtü sorununu ben hallederim’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, kendine gel kendine! Bu milleti enayi mi zannettin? Parlamentoda, üniversiteye giden yavrularımızın eğitim özgürlüğü noktasında 411 oy çıktı. Bu oylar, AK Parti ve MHP gurubunun, bağımsızlardan da aldığı destek ile ortak oylarıydı. Parlamentodan çıktı, geçti. Anayasa Mahkemesi’ne bunu CHP ve DSP dahil onların destekleriyle götürmediniz mi? İşte bugünkü ‘hayır’cılar, beraber götürdünüz ve Anayasa Mahkemesi’nden de malûm karar çıktı. Orada başörtülü yavrularımızın eğitim özgürlüğünü engelleyen CHP, şimdi kalkmış hangi yüzle ‘Bunu ben hallederim’ diyor? Dürüst olalım, dürüst. Yapılanlar ortada, engellemeler ortada.” (Yozgat Muhabir)