9 Ağustos 2010 Pazartesi

Hintli grubun Yozgat’taki maden sahaları

Haber – İnceleme / Sürur Öztürk

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Yılmaz’ın, Yatırım ve Destek Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz’ın istifası hakkında yazdığı yazıları okurken, “Hintli bir grubun Yozgat’tan maden sahaları aldığı” bilgisiyle karşılaşınca, gayri ihtiyarî bir tepkiyle “Yapma yaa!? Benim niye haberim yok?” diye soruvermişim kendi kendime…

Yozgat’ta haberi olanlar vardır mutlaka… Belki kendilerindeki bilgileri de ilâve ederek bu iddianın Yozgat için bir anlam ve önem taşıyıp taşımadığına açıklık getirebilirler. Bunu müstehzî bir ifade zannetmeyin; gerçekten merak ettiğim için not ediyorum.

Doğru mu yanlış mı bilmiyorum; ama Serpil Yılmaz’ın “Takdirname ile geldi tasdikname ile gidiyor” başlıklı yazısının sonunda kısaca değinip, “Hollywood filmlerinde bile bu kurgu zor bulunur” başlıklı yazısında biraz daha ayrıntı verdiği yazının ilgili kısımlarını birleştirerek aktarayım:

“Milyon dolarlık Hollywood yapımı bir Türkiye tanıtım filminden söz ediliyor. Aynı filmin 10-20 bin dolara hazırlanabileceği bilgisi servis ediliyor... Korkmaz’ın bu filmi kime hazırlattığını, ortaya çıkan ürünün ne olduğunu bilen de fazla değil.

(…) Şimdi bu filmin kimin başına çorap ördüğünü de açıklayayım.

Yurt dışındaki yatırımcılara izlettirilmek üzere Yumak Ajans’a 23 dakikalık bir Türkiye tanıtım filmi hazırlatılıyor. Yumak Ajans, TÜGİAD Elegans dergisinin de imtiyaz sahibi olan Belçika’da öğrenim hayatını tamamlayan Tayfun Yumak’a ait. Film pahalı bulunuyor ve soruşturma konusu oluyor. Ajans’ın Başkan Yardımcısı ve Korkmaz’ın en yakın mesai arkadaşı Can Levent Seçkin bu filmin hesabını vermekte zorlanıyor, kurumdan uzaklaştırılıyor.

Seçkin, İsviçre şirketi Begotex Uluslararası Danışmanlık şirketinin temsilcisiydi, kendi danışmanlık şirketi GBNG’yi kurdu; sonradan öğreniyoruz ki ajanstan ayrıldıktan sonra Hintli ortağı ile SAI Global adıyla bir inşaat firması kurmuş. Hintli gruba, Ankara ve Yozgat’ta maden sahaları da aldırmış.

Kamuoyunun hafızasını fazla zorlamayacak bir ayrıntıyı da atlamayalım: Seçkin, İSKİ skandalının kahramanı Ergun Göknel’in eşi Nurdan Erbuğ’un birinci eşinden oğlu olur.”

(surur-ozturk@hotmail.com)