28 Ağustos 2010 Cumartesi

Bakan Yıldız, gelmeden önce Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu AK Parti Kayseri Milletvekili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat’a gelmeden önce, Kayseri’de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

12 Eylül’de yapılacak olan halk oylamasını değerlendiren Bakan Yıldız, “Türkiye’nin istikbalinin net bir ‘EVET’ten geçtiği kanaatindeyim” dedi.


Ziyarete ancak fırsat bulabildim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgat’ta AK Parti Boğazlıyan İlçe Teşkilatı’nın iftar programına katıldı. Bakan Yıldız, Yozgat’a gelmeden önce, Kayseri’de faaliyet gösteren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek başkanı Yalçın Duru ile bir süre görüşen Bakan Yıldız, uzun zamandan beri derneği ziyaret etmek istediğini ancak fırsat bulamadığını kaydetti.

Bakan Yıldız, dernekte yaptığı konuşmada, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumun, Türkiye’nin hem siyasî tarihini hem de istikbalini yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

Türkiye’nin istikbali, net bir ‘EVET’ten geçiyor

“Partiler üstü bir referandum sürecindeyiz. Referandum aslında her birimizi, çocuklarımızı, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiriyor. Her birinizin partisi farklı olabilir. Siyasî görüşleriniz farklı olabilir; ama Türkiye’nin istikbalinin net bir ‘EVET’ten geçtiği kanaatindeyim. Oradaki gözlemlerimiz, Ankara’daki tecrübelerimiz, Türkiye’deki siyasî istikrarın aslında bütün sektörlerdeki istikrarın devamıyla alâkalıdır. Bu referandum, Türkiye’de yasama, yürütme ve yargıyla ilgili, önünü açacak bir referandumdur. Bu nedenle farklı görüşlerde olabiliriz ama burada ortak paydada buluşmamız, birleşmemiz bence Türkiye’nin çıkarınadır. Hem Kayseri’nin hem Türkiye’nin çıkarınadır.”

Bakan Taner Yıldız, Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaretinden sonra, AK Parti Boğazlıyan İlçe Teşkilatı’nın iftar programına katılmak üzere Yozgat’a hareket etti.

Kayseri Yozgatlılar Derneği Vali Çiçek’i ziyaret etmişti

Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Yalçın Duru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dernekte göreve gelmelerinin ardından, önceki Yozgat Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etmişlerdi.

Kayseri’de 52 bin 249 Yozgatlı var

Sivil toplum örgütlerinin artık yönetimlerin en büyük yardımcılarından olduğunu belirten Vali Çiçek, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre 52 bin 249 Yozgatlının yaşadığı Kayseri ile Yozgat arasında coğrafî konumumuz ve kültürel yapımız bakımından zaten kuvvetli bir bağımız var. Ben bu bağın Kayseri Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yapacağı çalışmalarla daha da güçleneceğine inanıyorum” demişti.

Çiçek de derneği ziyaret etmişti

Dönemin Yozgat Valisi Amir Çiçek de, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı için Kayseri’ye gittiğinde Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etmişti. (Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: