5 Temmuz 2010 Pazartesi

Yozgat’ta aile hekimliği uygulaması başladı

Yozgat’ta, Aile Hekimliği uygulamasına bu gün itibari ile başlandığını belirten Yozgat Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, 5 numaralı Sağlık Ocağı’nı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Dr. Mustafa Uyanık, Yozgat’ta 40 Aile Sağlığı Merkezi’nde 125 aile hekiminin birinci basamakta hizmet vereceğini bildirdi. Dr. Uyanık, şu açıklamada bulundu:

“Bu merkezlerimizde 125 aile hekimi birinci basamaktan hizmet verecek. Vatandaşlarımızdan yaklaşık 3 bin 500 kişiyi biz aile hekimliğine bağladık. Birinci basamak hizmetlerini artık kendi aile hekimlerinden alacaklar. Sistemin başlangıcında tabiî ki ufak aksaklıklar olacaktır. Yeni sisteme adaptasyon biraz gecikmeli olabilir. Fakat en kısa sürede bu aksaklıklar da giderilip sistemin oturmasını sağlayacağız. İlaç yazdırma konusunda sağlık ocaklarımız yetkilidir. Aile hekimlerimizin ilaç yazma prosedürleri normal sağlık ocağı hekimlerinden daha da genişletilmiştir. Birçok ilaç aile hekimleri tarafından yazılabilecektir. Ama ilaç kullanım raporları yine ilgili uzman hekim tarafından hastanede çıkarılması gerekmektedir.”

Yozgat’ta 5 Temmuz’da aile hekimliğine geçileceğinin önceden belirlenmiş olmasından dolayı bütün hazırlıklara çok önceden başladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Mustafa Uyanık, şunları söyledi:

“İl genelinde 40 aile sağlığı merkezi kurduk. Sağlık ocaklarımızı aile sağlığı merkezlerine dönüştürdük. 40 aile sağlığı merkezinde 125 aile hekimi birinci basamakta hizmet verecek. Biz vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmeti verebilmenin gayreti içindeyiz. Vatandaşlarımız birinci basamak koruyucu, rehabilite edici ve tedavi gibi sağlık hizmetlerini aile sağlığı merkezinden alacaklardır.” (CİHAN)