7 Temmuz 2010 Çarşamba

Yozgat, bir şehidini daha toprağa veriyor

Batman'ın Gercüş ilçesi Verimli Karakolu Zola Tepe’de çıkan çatışmada, teröristler tarafından ilk açılan ateş sonucu şehit düşen Jandarma Er Mustafa Tekgül’ün Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

5 çocuklu Tekgül ailesinin en büyük evladı olan Mustafa Tekgül'ün babasının inşaat işçisi annesinin ise ev hanımı olduğu öğrenildi.

Batman'ın Gercüş ilçesi Verimli Karakolu Zola Tepe’de dün akşam saat 20.30 sıralarında PKK terör örgütü tarafından açılan ilk ateş sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Jandarma Er Mustafa Tekgül’ün acı haberi ailesini acıya boğdu.

Şehadet haberinin ardından Mustafa Tekgül'ün, Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki baba ocağı vatandaşların akınına uğradı. Şehit evi ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Mustafa Tekgül’ün inşaat işçisi olan babası Nuri Tekgül çalışmak için İzmir'de olduğu öğrenildi.

Nuri ve Züleyha Tekgül çiftinin 5 çocuklarından en büyüğü olan Mustafa Tekgül’ün kardeşleri Ahmet (15), M.Ali( 12), Ayşegül (10) ve Mahmut (5) gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin en büyük kardeşi olan Mahmut Tekgül, fenalaşarak evin önünde bulunan polis minibüsü ile Sorgun Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şehidin dayısı Salih Altan, Mustafa ile en son telefonda görüştüğünü belirterek, "Vatan sağ olsun, bir tane Mustafa gitti, geride 3 tane daha var. Bu vatanı çapulculara böldürtmeyeceğiz.” dedi.

Şehidin cenazesi ikindi namazını müteakip Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenin ardından Yozgat Merkez Fakıbeyli Köyü mezarlığında toprağa verilecek.