11 Temmuz 2010 Pazar

SP kongresinde Erbakan-Kurtulmuş gerilimi

Saadet Partisi’nin bu gün Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılmakta olan olağanüstü kongresinde partinin eski genel başkanı Necmettin Erbakan ile Genel Başkan Numan Kurtulmuş iki ayrı liste çıkardı. Kurtulmuş, adının Erbakan’ın ‘yeşil’ listesinde yer aldığını öğrenince, listeden ayrıldı. Kurtulmuş listeden çekilince, Erbakan’ın 75 kişilik listesinde isimleri bulunan 43 kişi daha listeden istifa etti.

İki liste büyük oranda benzerlik taşırken Erbakan’ın listesinde, Fatih Erbakan, Elif Erbakan, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan gibi isimler yer alıyordu.

Yeşil liste-beyaz liste

Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresinde Necmettin Erbakan ve Numan Kurtulmuş’un, iki ayrı liste çıkarması delegeler arasında şaşkınlığa sebep oldu.

Erbakan'ın hazırladığı iddia edilen alternatif ‘Yeşil’ listede adı geçen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bu listeden çekildiğini açıkladı.

Numan Kurtulmuş’un Erbakan’ın listesinden çekildiğini açıklamasının ardından, Erbakan’ın listesinde isimleri bulunan 75 kişiden 43’ü de listeden istifa etti. Listede yer almak istemeyen 43 kişi, buna gerekçe olarak, isimlerinin ‘yeşil’ listeye kendilerinden habersiz olarak kaydedildiğini ileri sürdü.

Bunun üzerine Divan Başkanı Teoman Rıza Güneri, listede bu kadar istifanın olmasının ne tür sıkıntılara yol açacağını bilmediklerini ifade etti. Güneri, normal şartlarda parti Genel İdare Kurulu’nun yarısından bir fazlasıyla toplandığını söyledi ve bu listenin kazanması halinde sıkıntı yaşanılacağını kaydetti. Daha sonra oylamaya geçildi.

İki liste büyük oranda benzerlik taşırken Erbakan’ın listesinde, Fatih Erbakan, Elif Erbakan, Oğuzhan Asiltürk, Şevket Kazan gibi isimler yer alıyordu.