11 Temmuz 2010 Pazar

Sorgun ve Sarıkaya da üniversiteli oluyor

Yozgat Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinde kurulacak olan meslek yüksek okullarının temeli bu gün düzenlenen yüksek katılımlı bir törenle atıldı.

Temel atma törenlerine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Necati Şentürk, daha önce Sarıkaya Kaymakamlığı görevinde de bulunmuş olan eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdülkadir Akgül, Mehmet Çiçek ve Osman Coşkun, AK Parti Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Halk Banksı Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, bazı belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sorgun ve Sarıkaya ilçelerine kurulacak olan Meslek Yüksek Okulları, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), Halk Bankası, Sorgun Fakülte Kurma ve Yaşatma Vakfı ve Sarıkaya Yüksek Okul Yaptırma Derneği ile vatandaşların katkısıyla yaptırılacak. (Yozgat Muhabir)