7 Temmuz 2010 Çarşamba

Şehit Tekgül, Sorgun’da toprağa verildi

Teröristlerin Batman’ın Gercüş İlçesi’ne bağlı Vergili Köyü Jandarma Karakolu’na düzenledikleri saldırıda şehit olan ve Merkez Fakıbeyli Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül’ün cenazesi, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Sorgun İlçesi’nde toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında bir grup, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a tepki gösterdi.

Şehit Jandarma Komando Er Musatafa Tekgül’ün cenazesi, askerî helikopterle Ankara’ya, oradan da ambulansla Yozgat’a getirilerek Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit Tekgül için, Çapanoğlu Büyük Camisi’nde ikindi namazını takiben sağanak yağmur altında kılınan cenaze namazının ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş, Tümgeneral İhsan Batı, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Tuğgeneral Ali Özkara, şehit askerin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir grup Bozdağ’a tepki gösterdi

Tören sırasında bir grup, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a tepki gösterdi. Geniş güvenlik tedbiri alan polis, taşkınlık yapanlara müdahalede bulunup, Bozdağ’a yaklaşmalarına engel oldu.

Törenden sonra şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Züleyha Tekgül, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

Şehit Tekgül’ün cenazesi, ailesinin oturduğu Sorgun İlçesi’ne götürülerek Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.