8 Temmuz 2010 Perşembe

Provokasyon, hainlerin ekmeğine yağ sürdü

Merhaba Yozgat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, şehit Jandarma Er Mustafa Tekgül’ün cenaze töreni sırasında bir grubun AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’a tepki göstermesinin ‘hainlerin ekmeğine yağ sürdüğünü’ kaydetti.

Birlik beraberlik içinde olunması gereken cenaze töreninde birkaç kişinin provokatif tepkisiyle meydana gelen olayların büyümeden engellendiğini belirten Mermertaş, “Ya büyüseydi, ya farklı boyuta gelseydi? İşte hainlerin, vatan topraklarına göz dikmişlerin arzu ettikleri olacaktı. İç isyan, iç savaş, hedefleri bu…” diye yazdı.

Mermertaş, cenaze törenindeki provokasyonu, “Şehide sahip çıkarken şehide saygısızlığın boyutunu kimse ele almıyor. Belki de işine gelmiyor. Kim bilir, (belki de) hesabı farklı” ifadeleriyle eleştirdi.

Mermertaş, cenaze törenindeki provokasyona dair değerlendirmesini, “Yine olmadı… Şehidi uğurlama töreni, hainlerin istediği gibi noktalandı… Hem de Yozgat’ta...” diye tamamladı.

Çetin Mermertaş, “Tepki mi?” başlıklı yazısında, konuyu şöyle değerlendirdi:

Hainlerin istediği oldu

“Bir fidan daha ebedi yolculuğuna uğurlandı. Acı haber tez gelir ya, bu kez de öyle oldu. Baba ocağına düşen kor, tüm şehri kapladı. Gökyüzünden yağan yağmur, yürekteki sızının hafiflemesine yetmedi; ama gökyüzü de ağladı… Şehide selâm verdi… Haykırdı belki de…

Yozgat şehidini bağrına basarken şehidini(n kemiklerini) de sızlattı, hainlerin ekmeğine yağ sürdü. Bugün birlik adına, bütünlük adına; ülke için, vatan için bir olunacak zamanda istenmeyen görüntüler ortaya çıktı.

Tepki olacaktı… Haykırmalar, isyanlar sergilenecekti; ama böyle değil… Böyle olmaz…

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ’a gösterilen tepkinin adresi nere?..

Bir kaç kişinin sinyal verdiği, toplumun ayak uyduğu olaylar… Şükür, büyümeden engellendi. Ya büyüseydi?.. Ya farklı boyuta gelseydi?.. İşte hainlerin, vatan topraklarına göz dikmişlerin arzu ettikleri olacaktı: İç isyan… İç savaş… Hedefleri bu…

Şehide sahip çıkarken şehide saygısızlığın boyutunu kimse ele almıyor. Belki de işine gelmiyor… Kim bilir, (belki de) hesabı farklı…

Gariptir… Olayların çıkacağı önceden belliydi. Hareketlilik cami çevresinde başlamıştı. Bir grubun provokatif hareketleri… O an atlatıldı ama ilerleyen zamanı maalesef arka planda tutulup zemin hazırlandı. Sonuç, bir kaç kişinin başlatıp toplumun birleştiği olay Bozdağ’a patladı.

Hedefte de olabilir lâkin, yeri ve zamanı olmayan bir ortamda isyan derecesine getirilen tepkinin zararı yine topluma çıkacak.

Bir şeye tepki göstermek, sessiz kalmaktan iyidir; ancak, bu tepkinin boyutu, şekli, hedefi iyi çözümlenmeli, asıl noktası iyi belirlenmeli.

Yine olmadı… Bir canımızı ebedî yolculuğuna uğurlarken, bir canımızı da yaktık… Şehidi uğurlama töreni, hainlerin istediği gibi noktalandı… Hem de Yozgat’ta...”