3 Temmuz 2010 Cumartesi

Karadeli: Acar’ın profesörlük unvanının geri alınmasında benim dilekçelerimin de payı var

Yeni Ufuk gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Acar’ın Profesörlük unvanının alınmasında kendisinin ilgili mercilere gönderdiği dilekçe ve belgelerin de payı olduğunu açıkladı.

Muammer Karadeli, “Testi kırıldıktan sonra kıymeti olmuyor” başlıklı yazısında, şöyle yazdı:

“Mesela bu unvanın alınmasındaki gerekçe sadece o malum imzasız dilekçe değildir aslında. Başta benim YÖK, Rektörlük, Cumhurbaşkanlığı Yüksek Denetleme kurulu ve Başbakanlık’a sunduğum dilekçeler, belgeler vardır.”

‘Bu işlemlerin, girişimlerin sadece birkaç haftanın gelişmesi olmadığını’ kaydeden Karadeli, incelemelerin yılbaşından itibaren devam ettiğini belirtti. Karadeli, Hasan Acar’ın Kütüphanecilik Haftası’nda bir kitabını basına tanıtmış olmasının, Profesörlük unvanının alınması ile ilgili girişimlerin ilk işareti olduğuna işaret etti. Karadeli, bu hususu belirtmekle, kendi kitabını basına tanıtan Acar’ın, “bilimsel yayınları yetersiz” iddiasını çürütmek istediğini ima etti.

Acar’ın profesörlük unvanının geri alınmasında kendisinin ilgili mercilere gönderdiği dilekçelerin de payı olduğunu açıklayan Karadeli’nin, aynı yazısında “Ben bu işin ne etlisinde, ne sütlüsünde varım, olmam da” diye yazması ise dikkat çekti.