13 Temmuz 2010 Salı

Hasbek Köyü’nün standı fuarda büyük ilgi gördü

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Hasbek Köyü, bu yıl 11’incisi düzenlenen Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stand açarak, bir ilke imza attı.

Standın organizatörü ve hasbekliomer.com sitesinin sahibi Ömer Güngör, Hasbek Köyü adına ilk kez bir fuara katıldıklarını belirterek, “Bu aynı zamanda Yozgat için de bir ilk; çünkü Yozgat’ta ilk defa bir köy Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda yer alıyor. Hasbekliler olarak bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Güngör, fuarda ilk kez ve kendi sınırlı imkânlarıyla yer aldıkları için bazı eksiklikleri olduğunu ancak edindikleri tecrübeyle sonraki fuarlarda ziyaretçilerin karşısına çok daha profesyonelce hazırlanmış bir standla çıkmak için gayret göstereceklerini söyledi. Güngör, “İnşallah, standımız her yıl bir öncekinden daha iyi olacak. Yurt içi ve yurt dışındaki bütün hemşehrilerimizin ilgi ve desteğini bekliyoruz” dedi.

Fuarda bir köy

Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan ve www.hasbekliomer.com isimli internet sitesinin sahibi olan Ömer Güngör, doğum yeri olan Hasbek Köyü’nün kültürel ve folklorik değerlerini tanıtmak amacıyla, 8-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stand açtı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu ile birlikte kullanmak üzere tahsis ettiği 30 metrekarelik alanın 15 metrekarelik kısmında, Hasbek Köyü’nün kültürel ve folklorik değerlerini yansıtan el yapımı ürünler sergilendi. Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun Kadın Kolları Başkanı Akgül Doğaner’in de Hasbekli olması, her iki standın kaynaşmasına sebep oldu.

Vali Şentürk: Hasbek Köyü'nü ziyaret edeceğim

Fuarı ziyaret eden Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de fuarın tek kültür standı olma özelliği taşıyan Hasbek Köyü standına yakın ilgi gösterdiler. Yozgat Valisi Necati Şentürk, standı ziyaret ettiğinde, ilk fırsatta Hasbek Köyü’nü ziyaret edeceğini söyledi.

Hasbek için de Yozgat için de bir ilk

Standın organizatörü ve hasbekliomer.com sitesinin sahibi Ömer Güngör, açtıkları standın ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü ve bu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hasbek Köyü adına ilk kez bir fuara katıldıklarını belirten Ömer Güngör, “Bu aynı zamanda Yozgat için de bir ilk; çünkü Yozgat’ta ilk defa bir köy Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda yer alıyor. Hasbekliler olarak bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Her yıl daha iyi olacak

Güngör, fuarda ilk kez yer aldıkları için bazı eksiklikleri olduğunu ancak edindikleri tecrübeyle sonraki fuarlarda ziyaretçilerin karşısına çok daha profesyonelce hazırlanmış bir standla çıkmak için gayret göstereceklerini söyledi. Güngör, “İnşallah, standımız her yıl bir öncekinden daha iyi olacak. Yurt içi ve yurt dışındaki bütün hemşehrilerimizin ilgi ve desteğini bekliyoruz” dedi.

Katkıda bulunan herkese teşekkür

Güngör, fuarda kendilerine stand tahsis eden Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’a, standa katkıda bulunan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Hayrullah Yazar’a, Hasbek Köyü Muhtarı Ahmet Şahin’e, Hasbek Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Tayyar Güneri’ye, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerine ve Kadın Kolları Başkanı Akgül Doğaner’e, Yozgat Muhabir’e, açılışa katılan ve standı ziyaret eden bütün hemşehrilerine yürekten teşekkür ettiğini kaydetti.

(Yozgat Muhabir)