1 Temmuz 2010 Perşembe

Gazeteci Mermertaş: Saraykent’te çürümeye terk edilen hastane binası okul olarak kullanılsın

Merhaba Yozgat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, Saraykent İlçesi’nde gurbetçilerin maddî desteğiyle inşa edilen ancak 10 yıldır çürümeye terk edilen hastane binasının Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilip okul olarak hizmete sunulması teklifinde bulundu. Mermertaş, “Binanın bir Meslek Lisesi haline getirilmesi de düşünülebilir” diye yazdı.

İlçede hastane ihtiyacı var

Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel, daha önce yaptığı açıklamada, “İlçemizde bulunan Sağlık Ocağı hastaneye dönüştürüldü fakat yetersiz kalıyor. Vatandaşımız hastalandığında Sorgun ya da Yozgat’a gitmek zorunda kalıyor” diyerek, ilçenin hastaneye olan ihtiyacını dile getirmişti. Belediye Başkanı Ögel, hastane binası tamamlandığında tıbbî cihazlar için yine gurbetçilerden yardım alarak iç donanımını tamamlayabileceklerini belirtiyor.

Hastane olmuyorsa okul olsun

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ın Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş, “Okul olsun” başlıklı yazısında, yetkililere bir teklifte bulundu.

Mermertaş, 10 yıl önce Saraykent İlçesi’nde gurbetçilerin maddî katkısıyla yapımına başlanan ve büyük kısmı tamamlanan ancak yıllardır çürümeye terk edilen hastane binasının okul olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün, Acil Onarım Ekibi ile yarım kalmış binaları eğitim yuvası hâline getirdiğine işaret eden Mermertaş, Saraykent’teki hastane binasının da okula dönüştürülebileceğini ifade etti. Mermertaş, şunları kaydetti:

“Binayı Millî Eğitim’e devretmek düşünülemez mi?. Ha hastane olmuş ha okul. Hiç değilse kurtulur. Gurbetçinin alın teri eğitimde kullanılır. Hastane yerine okula dönüştürülür. Olur mu? İstenirse…

Aradan geçen 10 yıl içerisinde dikili duran bina, daha uzun yıllar kalacak gibi. Sonu ne olur, bilinmez. Belli ki Sağlık Bakanlığı binayı unuttu, ya da unutturuldu. Kurtuluşu, 10 yıldır süren kâbusun sona ermesi, okula dönüştürülmesiyle olacaktır. Millî Eğitim’in binayı incelemeye alarak, yapılacak çalışmaları masaya koyması gerek. Hatta bölge taraması yaparak binanın bir Meslek Lisesi haline getirilmesi de düşünülebilir. Hastane olarak bölgeye hizmet etmesi hedeflenen bina, okul olarak yine bölgeye hitap ederek öğrencilerin meslekî eğitimine katkı sağlar. Bence, bina okul olmalı. Ya sizce?”

Başkan Ögel: Hastane acil ihtiyaç

Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel, daha önce yaptığı açıklamada, ilçenin hastane ihtiyacını şöyle dile getirmişti:

“İlçemizde bulunan Sağlık Ocağı hastaneye dönüştürüldü fakat yetersiz kalıyor. Vatandaşımız hastalandığında Sorgun ya da Yozgat’a gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde sık sık trafik kazaları yaşanmaktadır. İlçemizde acil olarak müdahale edecek bir sağlık kuruluşu olmadığı için can kayıpları artmaktadır. Biz bu hastanenin, yataklı olmasa da en azından acil müdahale merkezi yada trafik hastanesi olarak hizmete açılmasını istiyoruz.”

Belediye Başkanı Ögel, hastane binası tamamlandığında tıbbî cihazlar için yine gurbetçilerden yardım alarak iç donanımını tamamlayabileceklerini belirtiyor. (Yozgat Muhabir)