17 Temmuz 2010 Cumartesi

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı, 12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylamasına yönelik propaganda çalışmalarını istişare etmek ve yol haritasını belirlemek üzere, ilçe teşkilatlarının başkanları ve AK Partili Belediye Başkanları ile Çapanoğlu Kent Park’ta toplantı düzenledi.

Toplantıdan önce basın mensuplarına değerlendirmede bulunan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Anayasa değişikliğinin ‘üstünlerin hukuku’na değil ‘hukukun üstünlüğü’ne evet demek için yapıldığını kaydetti. Başer, şöyle konuştu:

“Halkımız AK Parti’ye gönül verdi, oylarını verdi. Milletvekillerimiz gece gündüz demeden, Anayasa değişikliğini yaptılar. Yozgat İl Teşkilatı olarak biz de ilimizde bir tarih yazmak istiyoruz. Darbe anayasasına son vermek istiyoruz. Artık herkesin yargı önünde hesap verebileceği bir hukuk devleti olmasını istiyoruz. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün hakim olacağı bir ülke istiyoruz. Dolayısıyla 12 Eylül’ü yapan zihniyetin yargı önünde hesap vereceği bir ülke olsun istiyoruz. Bunun için ‘referanduma evet’ diyoruz. Bunun için belediye başkanlarımızla, ilçe teşkilat başkanlarımızla birlikte bir toplantı yaparak, önümüzdeki referandum sürecinde ne yapacağız, onu görüşüyoruz. Ev ev dolaşıp tüm vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.”