11 Temmuz 2010 Pazar

Referandumda Türkiye Partisi de ‘Evet’ diyecek

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Anayasa değişikliğinin iktidarda hangi parti olduğuna bakarak değerlendirmenin doğru olmayacağını belirterek, “12 Eylül Anayasası’nda değişiklikleri içeren bu Anayasaya, halk oylamasında ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

Türkiye Partisi’nin TBMM’de sadece 1 milletvekili bulunuyor. Türkiye Partisi’ni Meclis’te, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kurucu üye olarak AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilip Türkiye Partisi’ne geçen Yozgat Karabacak Köyü doğumlu Mehmet Yaşar Öztürk temsil ediyor.

Genel Başkanlığını Abdüllatif Şener’in yaptığı Türkiye Partisi’nin Yozgat İl Başkanlığı'nı Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Hasbek Köyü doğumlu Tayyar Güneri yürütüyor.

Şener: Anayasa değişikliğine evet oyu vereceğiz

Yoğurt ve bal festivaline katılmak üzere Sivas’a giden Şener, doğum yeri olan Yıldızeli İlçesi’ne bağlı Demircilik Köyü’nün girişinde partililer tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarına Anayasa değişikliği konusundaki görüşlerini anlatan Şener, iktidar, bir sivil anayasa hazırlama başarısını gösteremediğini ileri sürdü. Şener, “12 Eylül Anayasası’nda değişiklikleri içeren bu Anayasa’ya halk oylamasında ‘evet’ diyeceğiz. Çünkü bir Anayasa değişikliğini ‘o anda iktidarda kim var’ diye yorumlamak doğru değildir. Anayasalar kalıcı metinlerdir, soyut ve genel hükümleri içerirler. Dolayısıyla ülkenin ne kazandığını ve ne kaybettiğini değerlendirmek lâzım” diye konuştu.

Türkiye Partisi’nin TBMM’deki tek temsilcisi Yozgatlı

Türkiye Partisi’nin TBMM’de sadece 1 milletvekili bulunuyor. Türkiye Partisi’ni Meclis’te, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde kurucu üye olarak AK Parti’den Yozgat Milletvekili seçilip Türkiye Partisi’ne geçen Yozgat Karabacak Köyü doğumlu Mehmet Yaşar Öztürk temsil ediyor. Yozgat Milletvekili Öztürk, milletvekili seçildikten sonra seçim bölgesi Yozgat’a hiç gelmediği için eleştiriliyor.

Genel Başkanlığını Abdüllatif Şener’in yaptığı Türkiye Partisi’nin Yozgat İl Başkanlığı'nı Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Hasbek Köyü doğumlu Tayyar Güneri yürütüyor.

(Yozgat Muhabir)