24 Haziran 2010 Perşembe

Yozgat Belediye Başkanı Başer: Nerede güzel bir iş varsa, orada muhakkak bir Yozgatlı vardır

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Nerede güzel bir iş varsa, orada muhakkak bir Yozgatlı vardır” dedi.

Başkan Başer, İstanbul WOW Hotel’de gerçekleştirilen “Dünya Yozgatlılar Günü” kutlama programında bir konuşma yaptı.

Yusuf Başer, böyle bir organizasyonun kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, “Takdir edersiniz ki, insanın kendi evinden, yurdundan sonra (kendisini) en rahat hissettiği yer, hemşehrilerinin yanıdır. İşte burada bu güzel organizasyonda hemşehrilerimizin yanında, bu seçkin ve kıymetli misafirlerimizin arasında bulunmaktan oldukça mutluyuz” diye konuştu.

“Umudumuz ve duamız odur ki, birliktelik, memleketimiz için, milletimiz için hayırlar getirsin” diyen Yusuf Başer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Çok Değerli Hanımefendiler, Çok Değerli Beyefendiler,

Sizlerin de bildiği gibi Yozgatımız, tarihi, kültürü ve sosyal yapısıyla her zaman örnek olmuştur. Aramızdan çıkan şehitlerimiz, ilim adamlarımız, bürokratlarımız, valilerimiz, basın mensubunda duayen olmuş Taha Akyol gibi Beyefendilerimiz, devlet adamlarımız, sanatçılarımız, bu sözün ispatıdır. Bu salonda bulunan seçkin topluluk, Yozgatımız için bir gurur vesilesidir. Bu vesileyle her zaman şunu söyleriz: Nerede güzel bir iş varsa, orada muhakkak bir Yozgatlı vardır.

Kıymetli Hemşehrilerim, burada projelerimizden bahsedecek değilim ama şundan emin olunuz ki, Yozgatımızı maddî anlamda kalkınmış, temiz, huzurlu, yaşanabilir bir kent yapmak için çalışıyoruz. İstiyoruz ki, Yozgatlının doğduğu yerle doyduğu yer aynı olsun. Yani, iş - aş aramak için gurbete gitmek zorunda kalmasın. Sevdikleriyle beraber huzur içinde kendi memleketinde yaşasın. Bütün gayretimiz bunun içindir.

Saygıdeğer Hemşehrilerim, sözlerime son verirken, hepinizin Dünya Yozgatlılar Günü’nü kutluyorum. Hepimizin ideali olan böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için Mehmet Deniz Beye ve Yozgatlı Dernekler Federasyonu’na, ayrıca Yozgatlıların bu güzel organizasyonunda görev almış tüm dernek mensuplarına Mümin Beye, Kâzım Beye ayrıca teşekkür ediyorum. Bu anlamlı birlikteliğin Yozgatlı hemşehrilerimize, Yozgatımıza ve tüm memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Sürmeli Festivali’ne davet

Hepinizi en içten duygularla selâmlarken, 8 Temmuz’da başlayacak olan Sürmeli Festivali’ne inşallah hepinizi davet ediyorum.

Ben, evli çiftlere nikâh töreninde diyorum ki;

Gel yâr, senin ile bir kavl edelim
Kavilden karardan dönmemesine
İkimiz bir dala yuva kuralım
Başka daldan dala konmamasına…

İşte bu güzel topluluk, ahdettik, inşallah yemin ettik, Yozgat’ın kalkınmasını vaad ettik, aynı evi, aynı birlikteliği kalkındırmak için hepimiz gayret gözteriyoruz. Hepinize saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum.” (Yozgat Muhabir)