24 Haziran 2010 Perşembe

AK Parti Yozgat Milletvekili Coşkun: Yozgat’la Sorgun birleşsin, adı Bozok olarak değiştirilsin

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Yozgat Merkez İlçe ile Sorgun ilçesi’nin birleşmesi gerektiğini söyledi. Bu birleşmeden sonra Merkez İlçe’nin adının Yozgat olarak kalıp, genel isminin Bozok olarak değiştirilebileceğini belirten Coşkun, bundan sonra yapılacak yatırımların, bu birleşmeye uygun bir şekilde yapılmasını istedi.

Coşkun, birleşeceklerini ileri sürdüğü iki ilçe arasındaki arsaların değer kazanacağını belirtti.

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ise, Yozgat’ın geri kalmışlığına ağıtlar yakmanın Yozgat’ın kalkınmasına bir faydası olmayacağını belirterek, kalkınmak için projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.

23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ile Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul WOW Hotel’de düzenlenen bir programla kutlandı.

Gecenin davetlilerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gönderdikleri telgrafla yoğun programları dolayısıyla geceye katılamadıklarını belirterek, Yozgatlıların “Dünya Yozgatlılar Günü”nü kutladılar.

Kutlama programına, Yozgat Valisi Necati Şentürk, eski Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Yimpaş Yozgatspor Başkanı Yusuf Kenan Yılmaz, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Yozgatlı televizyon programcısı Murat Yeni’nin yaptığı gecede, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ile Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği’nin temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Yozgat’ı tanıtan belgesel gösteriminin ardından, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve İngiltere’de yaşayan Yozgatlılarla canlı telefon bağlantıları kuruldu.

Programda daha sonra, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, bir önceki Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Yozgat Valisi Necati Şentürk birer konuşma yaptılar.

Ekici: Kalkınmak için proje üretilmeli

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Yozgat’ın geri kalmışlığına ağıtlar yakmanın Yozgat’ın kalkınmasına bir faydası olmayacağını belirterek, kalkınmak için projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Coşkun: Yozgat’la Sorgun birleşmeli

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ise, Yozgat Merkez İlçe ile Sorgun ilçesi’nin birleşmesi gerektiğini söyledi. Bu birleşmeden sonra Merkez İlçe’nin adının Yozgat olarak kalıp, genel isminin Bozok olarak değiştirilebileceğini belirten Coşkun, bundan sonra yapılacak yatırımların, bu birleşmeye uygun bir şekilde yapılmasını istedi.

Programın sonunda Vali Şentürk tarafından, Yozgat’ın yetiştirdiği bazı isimlere onur ödülleri verildi. (Yozgat Muhabir)