29 Mayıs 2010 Cumartesi

Yozgat, turistik gezilerle üniversite öğrencilerine tanıtılıyor

Yozgat, düzenlenen turistik gezilerle üniversite öğrencilerine tanıtılıyor. Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt da, gezilerde öğrencilere bilgi veriyor. Yozgat’ın tarihî ve turistik yerlerini gezen Yurt-Kur öğrencilerinin Yozgat’tan ayrıldıktan sonra Yozgat’ın gönüllü turizm elçileri olması hedefleniyor.

Yozgat Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) öğrencileri, Yurt-Kur’un desteğiyle Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine gezi düzenlediler. Öğrenciler, tarihî Roma Hamamı’nı gezip, termal havuzlarda yüzdüler.

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Yozgat Yurt Müdürü Rasim Parlak, eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini belirterek, “Yılsonuna yaklaştıkça eğitim kurumlarında sosyal ve kültürel amaçlı geziler düzenleniyor. Biz de yurt olarak ilimizde kalan öğrencilerimizin eğitim gördükleri ili daha iyi tanımları için Yozgat’ın tarihî ve turistik yerlerini gezip tanıyoruz” dedi.

Yozgat ilçe gezilerine eşlik eden Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt, tarihî yerler hakkında öğrencilere bilgi verdi. (Kaynak: haberx.com)