28 Mayıs 2010 Cuma

Yeni Vali Necati Şentürk görevine başladı

Yozgat Valiliğine tayin edilen eski Siirt Valisi Necati Şentürk, bu gün Yozgat’a gelerek görevine başladı.

Yeni Yozgat Valisi Necati Şentürk için, şehir girişinde ve Hükümet Konağı’nın bahçesinin girişinde iki ayrı karşılama merasimi düzenlendi.

Merasime Vali Vekili Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı katıldı.

Popülist başlangıç

Yozgat Valiliği görevine bu gün başlayan Necati Şentürk, sesinin kısık olduğunu belirterek, basına yazılı bir açıklama yaptı. “Bir de şiir yazdım Yozgat ile ilgili. Umarım, şair valinizin bu şiirini beğenir, gazetenizde kullanırsınız” diye konuşan Şentürk’ün “şiir” olarak tanımladığı ifadelerin de yer aldığı yazılı açıklaması şöyle:

“Öz Geleceğimiz

Ben Necati Şentürk, Devlet Valisiyim. Zalimin hasmıyım. Yetimlerin hizmetkârıyım. Gariplerin gardaşıyım. Yolda kalmışların yoldaşıyım. Kimsesizlerin haldaşıyım. Ben, bu devletin valisiyim. Devlete, vatana, millete ve milletin bayrak gibi yüce değerlerine düşman olanların düşmanıyım. Görevimi hukuk devleti çerçevesinde yaparım. Hukukun üstünlüğü ilkesi şiarımdır. İş bu görüşlerim resmî nitelik taşımaz, gayri resmi şahsî görüşlerimdir.

Yozgat kır ata benzer, şahlanmış ata benzer,
Köpürmüş ağzıyla, Dicle Fırat’a benzer.
Kızılırmak koynunda, ebedî Türk yurdudur,
Cennet değildir amma, sanki Cennete benzer.”

Yozgatspor’u el birliği ile üst lige çıkaralım

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ferhat Erdem’e Yozgatspor’un durumunu soran Vali Şentürk, “İkinci lige çıkmayı son anda kaçırdı” cevabını alınca, “O zaman el birliği ile önümüzdeki sezon bir üst lige çıkartırız” dedi. Vali Şentürk, Yozgat’taki spor tesisleri hakkında da bilgiler aldıktan sonra, bunları daha sonra ayrıntılı olarak görüşeceklerini söyledi. (Kaynak: yozgatgazetesi.com)