27 Mayıs 2010 Perşembe

(Fotoğraf: Erdoğan Budak)

Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Valilik Konağı önünden alkışlarla Ankara’ya uğurlandı.

Veda törenine, Vali Yardımcıları Hüseyin Konak ve Selami Abban, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, kaymakamlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’in gözyaşlarına hâkim olamadığı veda buluşmasında hüzünlü dakikalar yaşandı. Kendisini uğurlamaya gelenlere “Hakkınızı helâl edin” diye seslenen Vali Çiçek’in bu dileğine alkışlarla birlikte “helâl olsun” karşılığı verildi. Vali Çiçek, 2 oğlu tarafından özel bir otomobille Ankara’ya götürüldü.

Çok duyguluyum, fazla konuşamayacağım…

28 Eylül 2006’da Yozgat’a vali olarak tayin edilen Amir Çiçek, Merkez Valiliği’ne alınması sebebiyle bu gün Yozgat’a veda etti.

Valilik Konağı’nın bahçesinde kendisini uğurlamaya gelenlere kısa bir veda konuşması yapan Çiçek, Yozgat’ta 4 yıla yakın bir süre görev yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu süre içerisinde Yozgatımıza en iyi ve en güzel hizmeti yapmanın gayreti içerisinde oldum. Burada olmaktan, sizleri tanımaktan çok mutluyum. Ben de artık bir Yozgatlıyım. Ankara’ya geldiğiniz zaman bir hemşehriniz olduğunu unutmayın. Şu an çok duyguluyum, fazla konuşamayacağım, hakkınızı helâl edin.”

Vali Çiçek’in bu dileğine kalabalık alkışlarla birlikte “helâl olsun” diyerek karşılık verdi. Çiçek daha sonra kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaştıktan sonra, 2 oğlu ile birlikte, özel bir otomobille yola çıktı.

Çiçek’i uğurlayan konvoy, Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ne kadar Çiçek’in otomobiline eşlik etti. Burada son kez vedalaşmak üzere kısa bir çay molası veren Vali Çiçek, bir süre sohbet ettikten sonra Ankara’ya gitti.

Yozgat halkına karşı mütevazı, sıcak ve güleryüzlü yaklaşımının yanı sıra çalışkanlığı sebebiyle de sevilen Amir Çiçek’in, başka bir ile tayin edilmeyip merkeze alınması, Yozgat kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı. Vali Çiçek’in merkeze alınmasının sebebi kamuoyunda hâlâ merak ediliyor.