17 Mayıs 2010 Pazartesi

CHP MYK, Önder Sav’ı istifaya davet etti

Baykal’a dön, Sav’a istifa çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Deniz Baykal’a ‘geri dön’ çağrısı yaparken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek açıklaması yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı da istifaya davet etti.
Bir basın toplantısı düzenleyerek MYK bildirisini okuyan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, kararın Sav hariç oybirliği ile alındığını söyledi.

İşte CHP MYK bildirisi

Mustafa Özyürek’in okuduğu MYK kararı şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı sistemli bir komplo yürütülmektedir. Bu komplonun baş sorumlusu, AKP iktidarıdır. Komplonun hedefi, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin, bu arada laikliğin, çağdaşlığın, ulus devletin ve üniter yapının, yargı bağımsızlığının ve basın özgürlüğünün yılmaz savunucusu olan CHP ve onun genel başkanını etkisiz kılmaktır.

CHP, bu oyunları bozmak için, birlik ve bütünlük içinde hareket etmelidir. Siyasî yaşamı boyunca bu değerlerin savunulması için kararlılıkla mücadele etmiş olan Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın, engin deneyim ve birikimlerine, içinde bulunduğumuz aşamada büyük ihtiyaç bulunmaktadır.

Bu düşüncelerle, kendisinin 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak kurultayda yeniden Genel Başkanlığa getirilmesinin, ülkemizin ve partimizin geleceği açısından vazgeçilmez bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz.

Kurultayda bütün partililerimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz.

Ayrıca, Merkez Yönetim Kurulu’nda önemli bir görevi olan Sayın Genel Sekreter’in (Önder Sav’ın) kurul üyelerine danışmadan ve kurulun geri kalan üyelerinin tümünün görüşüne aykırı biçimde bu konuda görüş açıklamış olması nedeniyle, kendisini bu görevden çekilmeye davet ediyoruz.” (Yozgat Muhabir)