18 Mayıs 2010 Salı

CHP İl Başkanları da Kılıçdaroğlu dedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun çağrısı üzerine bu gün parti genel merkezinde toplanan CHP İl Başkanlarından 77’si, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık adaylığına destek verdiklerini açıkladı.

Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun İl Başkanları ise, Kılıçdaroğlu’na destek vermediler.

77 İl Başkanı Kılıçdaroğlu dedi

Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifa etmesinin ardından genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verilip verilmeyeceğini belirlemek üzere, CHP İl Başkanları bu gün parti genel merkezinde toplandı.

Genel Başkanvekili Cevdet Selvi’nin başkanlığında yapılan toplantı sonucunda, Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun İl Başkanları hariç, diğer bütün İl Başkanları, 33. Olağan Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceklerini bildirdiler.

İl Başkanlarının kararının açıklandığı bildiriyi okuyan CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, şunları söyledi:

“Karar, 76 il başkanının onayıyla alınmıştır. Adana il başkanımız da biraz önce onay verdiğini ifade etmiştir. Biz isimleri bulunan il başkanları istifa ederek ayrılmış bulunan genel başkanımız Sayın Deniz Baykal’a alçakça düzenlenmiş olan komploya karşı mücadele kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bu zamana kadarki emeği ve hizmetlerinin tartışılmasını uygun bulmuyoruz. Tekrar genel başkan adaylığının düşünülmesini de bu aşamada uygun görmediğimizi belirtiyoruz. Biz 33. Olağan Kurultay’da genel başkanlık için adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyoruz.”

Baykal, İl Başkanlarını kabul etmedi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, toplantıdan sonra toplu olarak kendisini ziyaret etmek isteyen il başkanlarının bu isteğini “Bu gün için uygun değilim” diyerek geri çevirdi.

(Yozgat Muhabir)