30 Mayıs 2010 Pazar

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Yozgat’ta

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığına bağlı il müdürleriyle yapacağı koordinasyon toplantısına başkanlık etmek, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi.

Eroğlu, Yozgat Valisi Necati Şentürk tarafından karşılandı. Valilik makamında açıklamalarda bulunan Eroğlu, bakanlığına bağlı kuruluşlar tarafından Yozgat’a yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Veysel Eroğlu, yaz mevsimleriyle birlikte sıkça görülme ihtimali bulunan orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, su atar helikopterlerle yangın söndürme uçaklarının hassas noktalara yerleştirildiğini bildirdi. Eroğlu, “Acil müdahale ekipleri kurduk. Bunlar seyyar olarak en kritik olan noktalarda bekliyor. Kameralı takip sistemlerimiz var. Yangın gözetleme kulelerimiz var. Biz 15 dakika içerisinde, çıkan bir yangına müdahale edecek şekilde kendimizi hazırladık” diye konuştu.

Orman yangınlarının çıkış sebebinin yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunun altını çizen Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yangınların yüzde 90’ı insan kaynaklı, yüzde 10’u ise tabii sebeplerdir. Bu nedenle insanlarımızın yangın çıkmaması için büyük bir hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Piknik ateşleri, anız yangınları veya çöplerin yanmasıyla, rüzgârın da etkisiyle yangınların ormana sıçraması gibi bir takım sebepler, ya da bir sigara izmaritinin atılması büyük orman yangınlarına sebebiyet veriyor. Vatandaşlarımız özellikle orman köylüleri veya orman kenarından geçen vatandaşlarımızın çok dikkat sarf etmeleri gerekir.”

Bakan Eroğlu, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında “ALO 177” telefon hattının hizmette bulunduğunu hatırlatarak, vatandaşların orman yangınlarına karşı hassasiyet göstermelerini, yangın görmeleri hâlinde bu hattın aranmasının vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Eroğlu, orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşların can güvenliği konusuna da dikkat çekerek, orman yangını çıkması hâlinde vatandaşların emin bölgelerde bulunmalarını istedi.